mona-lisa

Un portret ascuns sub cel mai faimos tablou a lui Leonardo da Vinci ar putea sa descrie adevarul despre Mona Lisa, asta daca teoria urmatoare se dovedeste a fi corecta.

Undele luminii reflectate de pictura au relevat patru faze diferite sau imagini, care se afla sub celebra pictura Gioconda. Cea de-a treia din acele imagini descrie o femeie care arata foarte diferit fata de ceea ce este cunoscuta ca fiind Mona Lisa. De fapt, aceasta imagine ar putea sa o descrie pe adevarata Lisa, femeia pe care da Vinci a pictat-o in anul 1503- sustine Pascal Cotte, fondatorul Lumiere Technologies, care si-a anuntat descoperirea la o conferinta ce a avut loc in Shanghai.

„Este portretul celebrei Lisa Gherardini”- sustine Cotte. Daca se dovedeste ca este adevarat, inseamna ca s-a descoperit misterul celei mai faimoase femei din istorie.

Mona Lisa este o pictura celebra din cauza zambetului enigmatic pe care il afiseaza personajul, dar si pentru ca ochii sai par a urmari individul care priveste pictura in functie de miscarile pe care le face. Cei mai multi oameni sunt de parere ca subiectul este Lisa Gherardini, sotia lui Francesco del Giocondo.

Femeia ascunsa

Cotte a petrecut mai bine de 10 ani in analizarea picturii La Gioconda, folosind o tehnica realizata de el. Asadar, acesta a descoperit ca exista mai multe imagini separate- ca niste straturi- sub ceea ce vedem in mod normal. „Unele aspecte sunt vizibile cu ochiul liber”- sustine acesta.

Insa, cel care a atras atentia cercetatorului a fost cel de-al treilea strat. Acesta sustine ca infatiseaza o femeie total diferita fata de ceea ce vedem in mod normal: o femeie cu o fata mai slaba care sta pe o parte- asa cum se <poza> la acele vremuri, rochia cu care era imbracata fiind tipica Florentei anului 1503. Pentru Cotte, aceste lucruri reprezinta dovezi clare care il fac sa creada ca adevarata fata a lui Gioconda este ascunsa in cel de-al treilea strat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *