Ne dorim cu totii ca micutii nostri sa fie educati, sa dea dovada de un comportament corect si corespunzator. Ne intrebam de foarte multe ori care sunt lucrurile sau metodele prin care putem sa ii oferim copilului nostru cea mai buna educatie. Sigur ca exista foarte multe metode, care se aplica in functie de varsta si de interesele copilului, de capacitatea sau de stilul copilului. In continuare, vom prezenta cele mai eficiente metode  de invatare folosite de catre parinti. Iata care sunt acestea:

Invatarea informala

Invatarea informala presupune cunoasterea excelenta a copilului. Pentru a aplica aceasta metoda trebuie sa iti cunosti copilul cat mai bine, sa stii ce ii place, care sunt lucrurile care il fac sa inteleaga mai bine o anumita lectie, descoperind tot mai multe lucruri.

Cu siguranta copilul tau pierde o parte destul de lunga de timp cu tableta in mana. Nu reusesti sa il faci sa renunte la ea, insa poti transforma pasiunea lui intr-un lucru cu adevarat benefic. De exemplu, e-istet.ro este o platforma educationala, potrivita pentru copii de toate varstele. Prin intermediul acestor platforme, copilul va reusi sa invete, distrandu-se. Astfel, vei reusi sa fii sigura ca  micutul tau a invatat si ca i-a facut placere sa faca asta.

Daca copilul tau nu are inca o tableta pentru ca te-ai gandit sa aceasta il poate determina sa nu mai invete, este momentul potrivit sa ii cumperi una. Poti opta pentru o tableta magicled.ro si astfel, costurile acesteia nu vor fi atat de mari.

Invatare pe baza de experimente

Aceasta metoda ii va oferi copilului tau ocazia de a descoperi mult mai usor fenomenul efect-cauza. Puteti realiza diferite exprimente care il pot ajuta sa inteleaga mai usor, fenomen bazat de regula pe ipoteze. Aceasta metoda presupune mai multa energie , timp si planificare.

Copilul poate, de asemenea, sa ajunga ca prin diferite metode de invatare sa invete rapid si eficient.

Testarea este o alta metoda prin intermediul carora copilul tau isi poate consolida informatiile. Indiferent care este forma de invatare a copilului, autoevaluarea este metoda cea mai potrivita pentru  ca micutul sa invete mai bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *