Desi preturile caselor ecologice sunt ceva mai ridicate comparativ cu cele traditionale, acestea devin din ce in ce mai populare in randul romanilor, pe motiv ca acestia isi doresc sa mai reduca din costurile facturilor si a chetuielilor pentru utilitati, din moment ce sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator. De asemenea, astfel de constructii ecologice reprezinta o solutie fiabila de combatere a schimbarilor climatice care ne afecteaza din ce in ce mai mult.
Insa, atunci cand vorbim de materialele utilizate in constructia acestor case, acestea pot fi impartite in doua categorii, cum ar fi produse durabile si regenerate dar si elemente ecologice. Cele durabile reprezinta o alternativa la materialele de constructie traditionale. Materialele de constructie regenerate sunt elemente de mana a doua, care sunt adesea preluate din siturile de demolare, astfel incat sa nu existe un impact negativ asupra mediului, reutilizarea lor fiind chiar benefica. Materialele ecologice sunt proiectate special pentru a avea un impact ecologic redus si sunt, de obicei, din surse locale. Atunci cand astfel de materiale se folosesc in realizarea unei case, acea constructie primeste eticheta de „casa ecologica”.
Materiale durabile
In primul rand, un material poate fi numit ecologic daca este durabil. Aceste materiale ecologice sunt vazute ca alternative la componentele traditionale care nu sunt sustenabile. In general, lemnul este un material ce este considerat a fi durabil, servind ca bun eco de constructie, atata timp cat si padurile din care provine lemnul sunt certificate ca fiind durabile. Asadar, casele din lemn ecologice devin o solutie optima pentru cei care isi doresc sa rezolve probleme de mediu si sunt dispusi sa mai reduca din facturile pentru utilitati.
Materialele de constructii ecologice se pot referi la o gama larga de diferite elemente care adesea sunt folosite in constructiile prietenoase cu mediul. Produsele pot varia in functie de origine si compozitie, fiind mai ecologice decat cele traditionale. Asadar, materialele pentru constructia unei case ecologice pot fi obtinute, de obicei, de la companii care se specializeaza in acest sector.
Din ce pot fi realizate casele ecologice?
Pana nu demult, arhitectii nu stiau sa raspunda la aceasta intrebare si foloseau materiale naturale: chirpici sau caramida din lut, mortar din var, termoizolatie din paie si invelitori din lemn sau stuf. In prezent, nu mai putem vorbi de case din chirpici, iar din aceasta cauza au luat nastere case din lemn ecologice.
Astfel, din moment ce lemnul incepe sa fie un material din ce in ce mai cautat in domeniul constructiilor, este foarte important sa aflam care sunt trasaturile de baza ale acestuia. Principalul avantaj al caselor ecologice din lemn este ca acestea au o calitate mai mare- deci, sunt mai durabile in timp-, au o izolare termica si fonica excelenta iar timpul de constructie este mai mic comparativ cu casele traditionale.
Asadar, daca iti doresti sa traiesti intr-o casa prietenoasa cu mediul, atunci poti apela la serviciile oferite de compania Litarh. Firma Litarh are sediul in Suceava si poate fi gasita online pe site-ul www.litarh.ro, fiind o companie ce a fost infiintata in anul 1998. Fiind parte a grupului APROCOR- Asociatia producatorilor de case de lemn din Romania- compania Litarh dispune de dotarile necesare pentru a construi case din lemn la standarde inalte din punct de vedere calitativ. De asemenea, pe pagina web litarh.ro poti gasi un portofoliu cu casele ecologice.
Cand iti faci o casa trebuie sa pui totul la punct de la inceput. Oricum investitiile sunt necesare in permanenta. Recent mi-am achizitionat tot felul de produse de pe tehnicbazar.ro Mereu e treaba la o casa