Mahmureala bat-o vina

Ai trecut si tu cel putin o data prin situatia in care noaptea de distractie si de betie se transforma intr-un cosmar a doua zi. Mahmureala nu este placuta si mai ales cand combini bauturile; devine o combinatie intre oboseala si efectul neplacut al bauturii. Se recomanda odihna in prima faza insa nu este de ajuns. Daca mai pui si nevoia de a fi fresh pentru a merge la munca ai dureri de cap si la propriu si la figurat.

Remedii pentru mahmureala

In timp ce unii se vor avanta la borcanul cu muraturi altii vor spune ca zeama acida nu face bine la stomac. Ce-i drept pentru fiecare in aprte se prea poate ca un remediu sa nu fie cel mai bun asa cum functioneaza la altii. Iata o lista a unor remedii  naturale si simple pe care sa le incerci:

  • Ai nevoie de potasiu, ceea ce vei gasi in banane. Insa mai buna decat acestea este apa de cocos, cu o cantitate considerabila de potasiu, o apa usor dulce care te revigoreaza. Si este usor accesibila in ciuda aparentelor.
  • Nutrienti si nevoia de a reduce inflamatiile inseamna nevoia de a consuma suc de rosii. Daca cu o seara inainte il combinai cu bauturi spirtoase acum il vei savura ca atare simplu.
  • Sucul de portocale face si el minuni. In primul rand te racoreste si cu un usor acid te revigoreaza. Insa de asemenea va creste cantitatea de zahar din sange si te va face sa te simti mai bine. Unii spun ca citricele nu sunt tocmai bune astfel ca lamaia poate fi un bun inlocuitor- contrar a ceea ce pare ca este acida in stomac devine alcalina.
  • Pentru durerile de stomac, pentru ca mahmureala inseamna clar si deshidratare ceaiurile ar trebui sa fie parte din necesarul de a doua zi. Menta, ceaiul verde sau chiar cel de tei sunt indicate.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *