Mac Pro unboxing VIDEO. Cum arata „bestia” lansata de Apple care poate ajunge la pretul de 10.000 de dolari

Mac Pro a fost lansat oficial pe piata de catre Apple, iar pentru cei care au in cont atat de multi bani incat sa nu simta lipsa a 3000, 4000 sau chiar 10.000 de dolari, aceasta „bestie”, asa cum am denumit-o in titlu, poate fi unul dintre cele mai spectaculoase cadouri de Craciun.

Pe internet a aparut deja primul unboxing la Mac Pro. Nu este nimic exceptional in video, dar e o prima impresie facuta asupra unui pachet de mii de dolari pe care o sa-l vedeti tot mai des in laboratoarele celor mai buni specialisti, la Hollywood, in studiourile lui Dr. Dre si poate in casele celor care chiar nu au ce face cu banii.

Mac Pro vine intr-o cutie neagra pe care nu scrie aproape nimic. Regasim aici doar conturul produsului, iar la baza cutiei avem specificatiile tehnice.

Odata desfacuta cutia, ne intalnim cu micile obiecte dedicate protectiei, pentru ca apoi sa dam peste el. Mac Pro. O nebunie de calculator pe care Apple a aruncat-o pe piata sa domine tot ceea ce stiam despre performanta.

 

Daca Mac Pro arata la fel de bine precum orice alt produs de la Apple, prima surpriza a fost greutatea. Aici putem sa-i spunem o surpriza usor neplacuta.

Are peste 5 kilograme, mai mult decat ne-am fi asteptat, baza Mac Pro-ului fiind partea care „atarna” cel mai greu in acest caz.

MAC PRO, SPECIFICATII TEHNICE

Calculatorul cilindric al celor de la Apple a primit specificatii de top si pare sa fie visul oricarui utilizator care are nevoie de multa putere de calcul.

Mac Pro arata de parca ar fi de pe alta planeta, iar specificatiile sale au toate sansele sa-i uimeasca si pe cei care nu vor sa auda de compania Apple. Noul gadget are un procesor quad-core Xeon la 3,7 GHz, 12 GB de DRAM, doua procesoare grafice AMD FirePro D300 si 256GB pe SSD. Pretul este 2.999 dolari pentru Statele Unite ale Americii.

Aceasta este doar configuratia de pornire a lui Mac Pro. Ea poate fi extinsa la 64 GB de DRAM si 1 TB de memorie flash.

La aceeasi prezentare, Apple a lansat si iPad Air, cum a fost numita tableta de 9,7 inch, noul iPad mini, acum cu Retina Display, si noile MacBook Pro de 13 si de 15 inch.

Cei care sunt dispusi sa dea 4.000 de dolari pot sa cumpere un Mac Pro cu procesor Intel Xeon E5 cu 6 nuclee la 3,5 GHz, care cu Turbo Boost poate ajunge la frecvente de 3,9 GHz, doua procesoare grafice AMD FirePro D500 fiecare cu 3 GB de VRAM, 16 GB de memorie si 256 GB memorie flash.

Cei de la Apple vorbesc despre Mac Pro ca fiind calculatorul pe care il vei avea „pentru urmatorii 10 ani”. La evenimentul Apple am aflat si ca acest calculator foloseste cu 70% mai putina energie decat generatia precedenta de Mac Pro.

Calculatorul cilindric al celor de la Apple este „asamblat si proiectat in SUA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *