Categorii
Personal

Lucruri mici ce fac mari diferente- de ce esti nefericit?

Traim intr-o lume haina; traim intr-o lume in care contribuim cu vorbe grele si urate ca raspuns la rautatile din jur, rasplatim cu palme la propriu si la figurat, nu facem altceva decat sa tinem cont de cine este mai presus de cine. Ne lovim de interese meschine si de pile, de frustrari si judecati fara valoare, punem pret pe minciuna sa ne salveze din situatii si pe titluri aparent onorante pentru a apela la ajutorul celor care „pot”. Si din toate acestea nimic nu iese bun. Devii nefericit si te intrebi cum si de ce.

Poate ca nu oferi prea multa importanta unor aspecte cand de fapt ele te pot face mai nefericit. Mizerabil mic, devii un con de umbra in viata; pe principiul „Doamne fereste-ma de rele si de rai” si nimeni nu te mai cauta. Dar poate si tu faci ceva gresit in aceasta ecuatie. Iata cateva aspecte asupra carora sa reflectezi:

1. Faci prea putine pentru tine, prea multe pentru altii. Nu gandi ca a merge la un eveniment este pentru ca te-a invitat cineva ci pentru ce poti tu sa beneficiezi din asta, ce oportunitati apar si ce oameni poti sa cunosti.

2. Cand esti deprimat cei din jur iti vor plange de mila. Dar si din asta poti sa vezi un lucru bun caci cei din jur se vor impacienta sa te ajute crezand ca ti-au facut rau. Sau pur si simplu le pasa de tine.

3. Stii ca este cu adevarat deprimat, trist cand practic nu ai asteptari de la viata. Asta inseamna ca nimic nu te mai poate dezamagi. Poti trece testul?

4. Oamenii din jur iti vor raul. Tot timpul, orice ar spune sigur e cu un substrat. Si atunci si simpla intrebare despre un film este o replica taioasa?

Nimic din jur nu va fi la fel de trist cand ai ochi veseli sa privesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.