In prezent, pentru a petrece timpul liber avem activitati diverse, de la o plimbare, pana la jocuri pe computer. Stim ce contin medicamentele si ne putem face poze oricand. Iata insa, ca in trecut, lucrurile erau mai dubioase. De exemplu:

fotografie postmortem

In Franta secolelor XVII si XVIII nu era tocmai recomandat sa fii pisica, deoarece francezii aveau obiceiul sa arda un sac de pisici „pentru noroc”. Uneori, daca nu puteau aduna destule pisici (ma intreb de ce), adaugau o vulpe in sac. Hmmm.  Oamenii, evident, nu prea luau in considerare nevoile animalelor, astfel ca in America anilor 1930 a aparut moda de a inghiti … pestisori de aur. Moda a trecut, din fericire, insa nu inainte ca recordul sa ajunga la 300 de pestisori de aur inghiti.

Cu siguranta ati auzit de epoca victoriana in care fotografiile erau rare, asa ca nu toti apucau sa-si faca una … vii. Din aceasta perioada dainuie o multime de poze de familie in care unul dintre membrii sta cam stramb si cu ochii inchisi. Din fericire, moda a trecut.

Daca iti place sa te distrezi … alternativ, sa zicem, inceputul secolului XX ar fi fost pentru tine – multe dintre remediile si elixirele vremii contineau substante precum morfina, opium si cocaina.

Oamenii Chinookah practicau malformarea craniului la copii pana la varsta de 8-12 luni pentru a se distinge de clasele de jos. Insa oamenii s-au jucat cu trupul uman indiferent de era sau regiune. Cu siguranta ati auzit de cantaretii italieni din secolul al XVIII-lea, Castrati, nu? Deoarece femeile nu aveau voie pe scena sau in corul bisericesc, pentru a atinge notele inalte necesare, unii copii erau castrati inainte de schimbarea vocii, pentru a o pastra inalta si feminina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *