Nu contenesti sa fii surprins de ceea ce inseamna corpul uman. Si pentru ca una din cele mai importante parti este creierul acesta este uimitor in modul in care functioneaza si nu numai. Iata cateva aspecte despre acesta:

  1. Creierul nostru „gazduieste” chiar si pana la 70 de mii de ganduri pe care le generam in fiecare zi.
  2. Creierul este gras. Unul din organele cele mai grase avand in vedere compozitia sa, asta insemnand 60% din lipide. Desi se spune despre alte organe ca nu mai pot functiona optim cand sunt „imbracate” in grasime cand vine vorba despre creier acesta functioneaza perfect asa cum este, gras!
  3. Creierul nu simte durere ci i se transmite o astfel de informatie. La nivelul creierului nu exista terminatii nervoase si asta face posibil ca operatiile la nivelul creierului sa se faca si pe „viu” cand pacientii sunt constienti in timpul operatiei.
  4. De-a lungul timpului insa mai ales de-a lungul unei zile folosim toate partile din creier. Nu exista sa folosim doar o parte din el caci fiecare emisfera are importanta sa si ceea ce pentru unii pare banal de la a vorbi si a manca folosesti creierul in diversele sale parti.
  5. Creierul uman produce energie ce poate alimenta un bec de pana la 25 de watti.
  6. De-a lungul timpului si vietii o persoana ar putea ajunge sa retina chiar si un cvadrilion de informatii. Insa nu exista nimic concret in acest sens.
  7. Fata de alte organe si fata de modul in care se dezvolta o persoana cand vine vorba de creier acesta se dezvolta pana la varsta de 50 de ani si abia apoi se poate considera ca putin cate putin se produce declinul.
  8. Creierul contine axioni ce o data adunati pot incomjura planeta de doua ori. Asta inseamna undeva la 160 de mii de kilometri.

Cat de surprinzator ti se pare acum creierul uman?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *