spital
spital

Cazurile in care din ce in ce mai multi pacienti isi gasesc sfarsitul in spital este destul de dureros, si in acelasi timp tragic, astfel incat statul roman a ajuns sa aiba un numar al mortalitatii mai ridicat decat celelalte state din Europa.

Spre exemplu, zi de zi auzim in mass-media ca oamenii sunt tinute in asteptare in spitalele judetene si cate 4-5 ore pana se gandeste cineva sa le bage in seama si sa le intrebe care este cauza pentru care au ajuns la spital. Alte cazuri, in care pacientii sunt doar copii cu varste fragede ajung sa isi gaseasca finalul pe mesele de operatii datorita lipsei de respect a personalului medical sau lipsei de cunostinte a acestuia.

Lipsa de sanatate si respect in spitale

Cazurile in care pacientii sunt scapati pe scarile spitalului, prin care ii pun in asteptare ore in sir, cand acestia au dureri cumplite, sau atunci cand li se administreaza o doza prea mare de anestezic sunt printre factorii care fac din sistemul medical romanesc unul de rasul-plansul, astfel incat acesta isi pierde din responsabilitate, din prestiugiu si din increderea pe care pacientii le-o acordau candva. Lipsa de respect, nerescpectarea protocoalelor de internare, nerespectarea prioritatilor urgentei sau responsabilitatea pasata de la unul la altul sunt cele care ne fac sa ne gandim de doua ori inainte de a pasi pragul spitalelor, chiar si in conditii de urgenta.

Bine fac cei care merg la clinicile private unde stiu ca plata serviciilor este pe masura asteptarilor, unde acolo chiar li se acorda ingrijirea corespunzatoare nevoilor lor si unde nu sunt priviti cu dezgust de personalul medical. In aceste cazuri, statul roman este cel care trebuie sa ia o atitudine si sa adopte masuri menite sa intretina viata populatiei sale, prin crearea condiitlor propice sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *