Categorii
Diverse

Licuriciul de Otilia Cazimir apartenenta gen liric

Bine v-am gasit dragi prieteni. Am vazut ca mai sunt persoane care sunt in cautare de asa ceva, asa ca m-am decis sa va mai pun si chestii destea. Probabil poate parea putin iesit din comun, insa este mult mai ok sa gasesti asta pe net direct, o lectie predata de profesor, decat sa stai si sa te duci sa faci meditatie.

In opinia mea, textul “Licuriciul” de Otilia Cazimir, apartine genului lyric, deoarece autoarea exprima in mod direct, emotii, ganduri, sentimente, prin intermediul eului liric, imaginilor artistice si figurilor de stil. Autoarea Otilia Cazimir, transforma realitatea, filtrand-o prin propria sensibilitate. Atentia autoarei se indreapta asupra licuriciului, un gandacel firav, dar cu puterea de a lumina ca un smarald.

Remarcam marcile eului liric, pronumelor si verbelor la persoana intai, singular. Imaginile vizuale ( dar numai eu le vad cand trec) se imbina armonios cu imaginile de miscare (trec; au trecut). Pentru a spori expresivitate autoarea a folosit figuri de stil variate: epitete (domnite mici; palat fragil), dar si personificari (gandacel urat si prost).

Din intreaga opera se degaja o atmosfera de gingasie, de dragoste fata de micile vietati. Din toate aceste trasaturi opera “Licuriciul” de Otilia Cazimir este o opera lirica.

Un răspuns la “Licuriciul de Otilia Cazimir apartenenta gen liric”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *