Lectii de invatat in viata

Intreaga viata ne zbatem pentru mai mult. Spunem ca vom fi fericiti cand vom termina programul de munca, cand vom incepe un altul, cand vom pleca in concediu sau cand vom avea cele pe care le visam. Ori trebuie sa traim si clipa. „Viata este ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri” spunea John Lennon. Si pentru ca fiecare clipa merita si pentru ca niciodata nu este prea tarziu sa inveti despre viata ia aminte:

  1. Fii obiectiv. Da, este greu sa faci asta insa cand vei privi cu detasare, la rece iti vei da seama ca cearta in cuplu a pornit de la o prostie, ca ai stricat relatii de prietenii din cauza unor chestiuni minore in viata ta. Exista si mai rau, exista si alte lucruri care sa iti solicite energia. Incearca sa fii corect si obiectiv, sa te protejezi astfel de prea multe suparari.
  2. Sa tintesti cat mai sus este parte din planul de viitor. Insa asta nu inseamna ca totul ti se cuvine. Nu inseamna ca numai tu meritai totul. Trebuie sa inveti sa castigi, dar si sa pierzi si cum nimic nu este intamplator in viata nu era inca momentul tau de succes.
  3. Nu mima fericirea. Un gand pozitiv nu strica insa in egala masura  nu poti sa pari fericit mereu. Ofera-ti o clipa pentru a fi nervos, pentru a consuma energia negativa ce zace in tine, altfel sentimentele reprimate si frustrarile vor cladi in viata ta o avalansa.
  4. Iubeste.  Mai intai pe tine, pe cei din jur, pe ceea ce ai si ceea ce vei avea dar mai ales iubeste viata.

Si pentru toate se aplica ideea de echilibru. Sa fii echilibrat este o arta pentru ca astfel nu vei lua decizii pe baza de stres si de nervi pe care sa le regreti si nu vei face promisiuni de care uiti cand merge prost.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *