Se pare ca mai mult de 50% din populatii sunt fumatori. Sigur ca fumatul este un obicei extrem de nociv pentru sanatate si ca am dori sa renuntam la el insa nu este chiar atat de simplu. Stim deja ca toata lumea probabil ca si-ar dori sa renunte la acest viciu deoarece atrage foarte multe dezavantaje.

Exista multi oameni care isi doresc sa se lase de fumat pentru ca nu mai vor sa le miroase hainele, parul si toate obiectele a tutun, persoane care nu mai vor sa iroseasca banii pe tigari si persoane care nu mai doresc sa fumeze din diferite motive de sanatate.

Potrviti cercetatorilor, sanatatea precara este motivul pentru care cei mai multi oameni renunta la fumat. Se pare ca atunci cand este vorba de sanatatea lor, oamenii pot renunta chiar si la acest viciu.

Primul lucru care ne poate ajuta sa renuntam la tigari este substitutia nicotinei. Mai exact, decat sa fumezi o tigara care iti furnizeaza o oarecare doza de nicotina in organism, ar trebui sa incerci sa apelezi la alte metode care iti furnizeaza o doza mai mica de nicotina in organism insa iti satisface acea nevoie orbida pe care o are organismul atunci cand are tutun.

Poti sa folosesti plasturi, gume de mestecat, inhalante, tigari electronice sau alte lucruri care te vor face sa iti satisfaci nevoia de nicotina a organismului.

De asemenea, la fel ca orice alta afectiune sau dependetna renuntarea la fumat necesita o pregatire psihologica. Daca va doriti sa reununtati la fumat nu ar fi rau sa urmati un tratament de consiliere psihologica deoarece acesta va va ajuta sa renuntati mult mai usor. In plus, trebuie sa fiti atenti la ceea ce va doriti. In cazul in care doriti sa va lasati de fumati cu siguranta veti reusi.

Stiti cum e: nu exista nu pot, ci nu vreau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *