suicid

Potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate, suicidul este o actiune care apare in urma unor boli psihice, fiind, in general, un rezultat al depresiei, al abuzului de alcool sau de droguri. De asemenea, oamenii de stiinta folosesc suicidul ca fiind un indicator al sanatatii mintale a unui popor. Nu se intampla asemenea cazuri in mod generalizat, ca in cazul unui genocid, insa daca tot mai multa lume pare sa aiba ganduri negre si sa isi doreasca raul, atunci trebuie facut ceva in acest sens.

Crime. Decese in familie. Tragedii. Impuscaturi. Boala si alcool. Suicid. Violenta. Toate aceste lucruri semnifica raul si ceea ce se poate intampla atunci cand nu exista iubire suficienta. Aceste rauri mai mari cresc si se dezvolta din stari de teama, de anxietate, depresie, jale, melancolie, tristete si remuscare. De la ce vin toate aceste rele? De ce ne-au fos date toate laolalta pe aceasta lume? Nu mai conteaza poate cum au aparut, desi motivele sunt evidente si samanta lucrurilor rele. Conteaza mai mult cum poti trece acum de ele si cum le poti transforma in stari pozitive.

Desi raul trebuie taiat de la radacina precum maracinele, sau chiar smuls din radacina, pentru a nu mai aparea de acum incolo, tot este recomandat a face ceva in prezent si a stopa raul din a se dezvolta. Suicidul apare din lipsa de dragoste, de incredere in sine si din alte cauze si mai naprasnice de atat. Atunci cand esti trist, retras in lumea ta, cand nu ai pe nimeni alaturi, nu crezi ca ai alta scapare din aceasta situatie decat de a pleca de pe aceasta lume, decizie pe care o iei tu insuti, luandu-ti viata.

De ce trebuie sa decizi tu in aceasta situatie? Niciodata, nimeni, nu ar trebui sa faca asta, pentru ca este pacat. O viata este data de la Dumnezeu, si tot El o va curma la un moment dat. Pana atunci, noi ar trebui sa ne facem iubiti astfel incat sa avem pe cineva sa ne poarte de grija si sa tina la noi, astfel incat sa nu avem ganduri negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *