4cars.ro

Stim cu totii ca o masina intretinuta este mai placut de condus, rezista mai mult timp si te serveste mult mai bine. Aceste lucruri tin inclusiv de partea de curatenie auto, interior si exterior. Pe partea de exterior beneficiul este ca protejezi caroseria de actiunea agentilor poluanti, a prafului ce poate sa provoace zgarieturi si asa mai departe. Intretinerea interiorului este de asemenea foarte importanta. Cum il intretii corect? Iata in continuare cateva sfaturi.

Pasul 1: arunca gunoaiele. Se intampla sa mananci in masina, din graba, sau sa servesti cafeaua „la pachet” in timp ce conduci. Daca esti fumator din nou contribui la partea de reziduuri ce pot fi gasite in interior. Arunca ambalaje, cutii, pungi, pachete goale de tigari, sticle de suc, resturile din scrumiere, verifica si sub scaune si banchete si asigura-te ca ai scapat de tot.

Pasul 2: matura sau aspira mocheta. Inevitabil se aduna praf, impuritati, firmituri, bucati de pamant si scame. Stratul mai gros – in caz ca exista – il inlaturi maturand, pentru ca apoi sa aspiri in profunzime totul, de la mocheta pana la tapiteria banchetelor si scaunelor si chiar si plafonul. Nu uita de colturi si de zonele mai greu accesibile.

Pasul 3: sterge praful. Ai nevoie de o carpa curata, de preferat din bumbac, putina apa si atentie la detalii. Trebuie curatat tot, de la spatiile plane pana la cele in unghi, inguste, mai greu accesibile, dar care tot aduna praf.

Pasul 4: curata tapiteria. Exista in acest caz mai multe variante, cea mai potrivita ar fi folosirea unui spray auto special pentru tapiteria banchetelor si scaunelor. In cazul in care ai huse pe banchete, trebuie de asemenea sa le speli periodic la masina de spalat.

Pasul 5: intretine curatenia. Asta ar insemna nu doar aerisirea si folosirea de odorizante pentru a pastra un miros placut in interiorul masinii. Ar insemna ca este indicat sa eviti sa fumezi in masina, sa eviti sa mananci sau sa bei sucuri in timp ce esti la volan. Poti pata mocheta si tapiteria, ca sa nu mai vorbim de haine. Fumatul in masina iti poate lasa un miros greu de scos, astfel este bine sa eviti si acest lucru.

O masina intretinuta atat interior cat si exterior din punct de vedere al curateniei iti va oferi nu doar confort si placere de a conduce. Un avantaj in plus ar fi faptul ca, in momentul in care poate te hotarasti sa vinzi masina, valoarea ii va fi crescuta odata ce tapiteria si mocheta sunt curate, fara pete ori semne de uzura, arsuri de tigara si asa mai departe. Fa din intretinerea interiorului o misiune si mentine curatenia pentru un confort sporit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *