Campania „Pay with blood” realizata de cei care au pus pe picioare festivalul Untold, a reusit sa stranga peste 1000 de donatori de sange din intreaga tara. Cel mai mul sange s-a donat in Cluj, unde la Centrul de Transfuzie Sanguina s-au prezentat mai mult de 600 de persoane; in capitala s-au prezentat 100 de cazuri, iar in alte centre judete de transfuzie s-au adunat aproximativ 250 de donatori.

Campania s-a desfasurat in 10 zile, incepand cu 14 pana pe 24 iulie, unde cei care au dorit sa primeasca o reducere de bilet au putut dona sange la centrele de donare de sange. In Bucuresti, la caravana din Parcul Herastrau, donatorii au primit bilete la festival pentru o zi iar la Cluj peste 400 de oameni au fost sa doneze sange, insa numai 150 dintre acestea au reusit sa o faca, restul fiind reprogramati.

Adrian Chereji, director de marketing si comunicare Untold Festival sustine ca aceasta idee a aparut in urma nevoiei de sange a celebrului vampir Dracula- care este personajul principal al festivalului, dar si din nevoia de sange in spitalele din Romania. „Stiam ca este o problema destul de grava vizavi de donarea de sange din Romania si stiam ca se poate face ceva in acest sens. Mai mult, dintre personajele care apar in povestea Untold, pentru ca dincolo de concert, Untold inseamna si o experienta care e creata prin conceptul creativ si prin personajele de basm precum Greuceanu, balaurul cu trei capete, Praslea, sau Ileana Cosanzeana, apare si vampirul. Si in felul acesta am creat o analogie simpatica intre nevoia vampirului de sange si nevoia de donare de sange”- declara organizatorul Chereji.

Campania „Pay With Blood” a fost realizata impreuna cu sprijinul Institutului National de Transfuzie Sanguina, iar pe aceasta cale se doreste sa se aduca la cunostinta publicului lipsa acuta de sange din spitalele Romaniei.

Romania duce o lipsa impresionanta de donatori de sange

Potrivit datelor celor de la Institutul National de Transfuzie Sanguina, numai 1,7% din cetatenii romani doneaza sange intr-un singur an, ceea ce plaseaza Romania in randul ultimelor tari din Europa cu un numar de donatori de sange foarte scazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *