www.uleielixir.ro

Uleiurile le folosesti aproape peste tot, la toate preparatele alimentare, fie salate, fie in sosuri sau diferite mancaruri, la prajit, la legarea compozitiei aluaturilor si multe altele. Nu in toate cazurile prezentate anterior este abordat un mod sanatos de folosire a uleiului, insa despre asta o sa vorbim putin mai tarziu.

Daca ar fi vorba sa consumi uleiul ca atare nu ai putea, dar pus in salate si in mancaruri ofera un gust exceptional, mai ales in mancarurile traditionale. Exista doua tipuri de grasimi, insa care sunt cele recomandate intr-o alimentatie sanatoasa?

  1. Grasimile saturate – acestea se afla in stare solida atunci cand sunt la temperatura mediului sau a camerei.

Originea din care provin este animala.  Se gaseste in componenta carnii grase cum este cea de porc, in produsele lactate precum branzeturi, unt si smantana in proportii diferite. Dar mai exista si din surse vegetale, uleiul de cocos si uleiul de palmier. Consumat in cantitati moderate nu produce afectiuni, dar daca prinzi gustul placut al lipidelor, ajungi sa il folosesti in toate mancarurile in cantitati exagerate. Poti sa iti cresti riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare, diabet, boli ale rinichilor sau chiar boala Alzheimer, din cauza colesterolul din componenta grasimilor saturate din cele de regn animal. Nimic consumat peste masura nu aduce beneficii asupra organismului.

  1. Grasimile nesaturate – acestea se afla in stare lichida atunci cand sunt la temperatura camerei.

Originea din care provin este vegetala. Au beneficii asupra organismul prin rolul lor antiinflamator, prin reglarea nivelului de colesterol din sange si o rata mai buna a metabolizarii alimentelor ingerate, prin favorizarea absorbtiei ajutand astfel chiar si in procesul de slabire.

Care sunt beneficiile utilizarii de ulei Elixir 2019? Datorita antioxidantiilor pe care ii contine reuseste sa scada riscul aparitiei de boli cardiovasculare, datorita faptului ca are in componenta compusi fenolici cu actiune antiinflamatoare, dar si actiune anticoagulanta. Permite o digestie rapida a alimentelor si o absorbtie usoara a vitaminelor liposolubile  cum sunt vitamina A, vitamina D, vitamina E si vitamina K.

Exista o  multime de uleiuri vegetale pe piata, insa nu toate sunt calitative, asa ca ai grija ce produse cumperi de pe piata. Se urmareste in mare parte o echillibrare intre raportul de grasimi fie ele saturate, monosaturate, omega 3 sau omega 6. Iti recomand urmatoarele tipuri de ulei si incep prin a ti le prezenta:

Uleiul din seminte de armurariu presat la rece Elixir contine silimarina, adica un complex de substante antioxidante care fac ca acesta sa aiba proprietati hepatoprotectoare. Totodata, in ulei mai gasim si substante cartoenoide, vitaminele E, B, D, K, micro si macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom vanadiu si acizi grasi polisaturati de tip Omega 3 si Omega 6, esentiali pentru buna dezvoltare a organismului.

Beneficiile uleiului de armurariu presat la rece:

 

Datorita faptului ca este bogat in silimarina este folosit pentru tratarea: hepatitei virale A. D si C, a hepatitei toxice si a cirozei hepatice.

Deoarece are o concentratie mare de Omega 6 si Omega 9, acesta ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si la reglarea metabolismului lipidic. Astfel imbunatateste activitatea altor sisteme din organism si aspectul pielii.

Vitaminele, mineralele, substantele flavonoide, dar si proprietatile sale coleretice, antibacteriene si antiinflamatorii ajuta la imbunatatirea digestiei si in tratarea afectiunilor tractului gastro-intestinal.

Datorita continutului de vitamina A si E, dar si de substante flavonoide, mangan, magneziu si clorofila, uleiul de armurariu are un efect excelent asupra sistemului cardiovascular, respirator, endocrin, digestiv. Totodata, intensifica procesul de vindecare al ranilor, precum si pe cel al leziunilor de pe suprafata pielii.

Alte tipuri de ulei Elixir 2019 pe care ti le recomand sunt: uleiul de rapita, uleiul de in sau chiar uleiul de dovleac, un produs nou aparut acum pe site-ul uleielixir.ro.

Poti arunca si tu o privire si vei afla mai multe despre istoricul fiecarui ulei in parte pe www.uleielixir.ro.

Un comentariu la „Importanta folosirii uleiurilor in alimentatia ta de zi cu zi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *