Indiferent de mediul in care lucram sau vom lucra ca si tineri absolventi ai unei scoli, liceu sau universitate este bine sa stim care ne sunt prioritatile in materia de conversatie cu cei de alte nationalitati sau atunci cand planuim sa mergem in vacanta in alte tari unde necesita o limba straina. De cele mai multe ori, limba engleza este recunoscuta la nivel mondial si este inteleasa de catre orice cunoscator al acesteia. Fie ca invatam engleza din filem, ascultand melodii, jucandu-ne sau efectuam studii in domeniu, la nivel de incepator, limba engleza constituie mijlocul de interrelationare cu Orientul si cu Occidentul.

diagrama_cambridge

Examenul Cambridge este un examen care evidentiaza valoarea studiilor, a capacitatilor si aptitudinilor de vorbire, intelegere, scriere si tehnoredactare al oricarui utilizator, pentru rezultate dorite la limba engleza la nivel international.

Cateva dintre avantajele acestui examen sunt:

1. Dezvoltarea la nivel international al unei gramatici si culturi generale ale limbii engleza pentru a intrat in contact cu mai multe persoane, pentru a gasi un loc de munca care sa incurajeze sustinerea acestor examene folositoare, da si pentru ca ne aflam intr-o lume in continua schimbare si trebuie sa tinem pasul cu aceasta. Examenul se poate sustine atat pentru cei mici, pentru elevi, strudenti, adulti sau chiar profesori.

2. Obtii un certificat recunoscut pe plan international, valabil toata viata, care sa reflecte durata anilor de studii, dar si a capacitatilor dobandite si odata obtinut, acest certificat este valabil toata viata, deci iti confera o garantie a eforturilor tale pentru o limba straina.

3. Iti imbogatesti CV-ul cu o diploma valoroasa, deoarece un asemenea certificat este echivalentul diplomei de bac la Limba Engleza si are avantajul ca iti exhivaleaza cursurile de limba engleza la orice facultate.

4. Examenul Cambridge reprezinta un avantaj real pentru a fi admis la diverse universitati din strainatate, implicit in Marea Britanie, fiind un numar mare de universitati care accepta acest examen ca si examen de admitere. De altfel, este un examen care se organizeaza pe mai multe nivele de dificultate, de la First, la Intermediate, Upper-Intermediate, Advanced si Proficiency.

Exemenul in sine presupune parcurgerea a 5 sectiuni cu o durata de aproximativ 4 ore: Reading, Writing, English in Use,  Listening si Speaking. Fiecare sectiune va fi punctata conform rezultatelor obtinute, iar scorul maxim este de 100 puncte. Un numar mai redus de 45 de puncte reprezinta fail, adica nepromovarea acestuia. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *