Sarpele este cel mai „judecat” animal de pe fata pamantului. Este cel care i-a „prostit” pe Adam si Eva si pe care Dumnezeu l-a pedepsit sa se tarasca toata viata lui. Vreme de milioane de ani, serpii ii inspaimanta pe cei mai slabi de inger, si cu toate ca nu toti serpii sunt veninosi, cea mai mare parte a populatiei crede acest lucru. Ca sa ma calmam spiritele celor care au fobii de serpi, in Romania, numai viperele sunt veninoase, dar cu toate acestea nici nu se afla la „degetul mic” al celor mai veninosi serpi din lume. Exista reptile atat de veninoase incat nu s-a descoperit un antidot.

Cei mai periculosi serpi

Adder – numit corespunzator sarpele mortii, acesta se poate intalni in Australia si in Noua Guinee. Acestia urmaresc si chiar ucid alti serpi, de obicei  prin ambuscada. Sarpele Adder seamana foarte mult cu o vipera, capul are o forma triunghiulara si corp mic si scurt. In general, acestia injecteaza aproximativ 40-100 mg de venin, iar in cazul in care muscatura nu este tratata poate deveni extrem de periculoasa. Astfel, veninul poate provoca paralizie si chiar moartea in decurs de numai sase ore, din cauza insuficientei respiratorii. Simptomele apar imediat dupa muscatura, insa isi ating apogeul la 24-48 ore.

Boomslang – aspectul acestuia este caracterizat de solzi de culoare verde, avand si o serie de pete de culoare neagra pe corp. Pe de alta parte, femela din specia Boomslang are o culoare cenusiu- maronie, dar cu toate acestea este la fel de veninoasa. De asemenea, acesti serpi au o dexteritate incredibila, iar locul lor preferat pentru vanatoare se afla in copaci si arbusti. Boomslang traieste in padurile din Africa iar coltii cu venin se afla spre cerul gurii. Veninul acestuia este extrem de toxic, o singura doza fiind suficienta pentru a omora o rozatoare cu care se hraneste.

Vipera cu solzi – acest sarpe are cea mai teribila reputatie din lume, intrucat beduinii il considera a fi sarpele satanei. Din cauza ca are solzii ascutiti, in momentul in care se misca scoate un sunet foarte ciudat. In cea mai mare parte, vipera cu solzi este activa pe timpul zilei si este extrem de agresiva, fiind intalnita in special in regiunile din Africa, India si Orientul Mijlociu. Veninul viperei se descrie ca fiind acid, iar o singura muscatura poate provoca distrugerea celulelor rosii din sange, lichefierea peretilor arteriali si scaderea brusca a presiunii sangelui. Moartea apare din cauza hemoragiei interne care coboara cu atacul de cord.

Un comentariu la „Iata care sunt cei mai veninosi serpi din lume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *