Spatiul intim din dormitor ar trebui sa ne asigure nivelul optim de intimitate, relaxare si odihna. Aceste aspecte sunt cele dupa care tanjim mai ales la final de zi. Insa nu este de ajuns sa ai o camera a ta ci sa atingi anumite aspecte care iti imbunatatesc aspectul camerei si implicit a starii pe care o ai cand petreci timp aici.

Iata de ce ar trebui sa tii cont in aspectul dormitorului tau:

  • Daca optezi pentru ca verdele sa fie definitoriu, indiferent daca este vorba de culoarea peretilor sau doar a decoratiunilor, afla ca aceasta nuanta este practic o invitatie la relaxare. Iti ofera o senzatie de calm, te destreseaza si chiar calmeaza si oboseala ochilor, conform studiilor.
  • Patul poate fi oricat de mare. Fara o saltea potrivita acestuia ajungi sa nu te bucuri de somn in adevaratul sens al cuvantului. Asadar, alege acel stil care ti se potriveste insa nu uita de salteaua ortopedica. Chiar daca acum nu ai probleme cu spatele, nici nu ti-ai dori asta pana la urma.
  • Alege perdele duble sau perdele completate de draperii. Ai nevoie de cat mai multa lumina pe timp de zi si de preferat sa fie cea naturala, deci sa se permita luminii de exterior sa patrunda. In egala masura, pe timp  de noapte ai nevoie de cat mai multa intimitate, de intuneric si asta la un nivel complet. Deci perdeaua de noapte ar trebui sa fie opaca.
  • Decorul ar trebui sa fie  mai degraba practic si nu incarcat. Nu adauga prea multe perne, nu umple spatiile cu prea multe dulapuri si prefera sa limitezi aceste detalii la nevoile pe care le ai. Nu ar strica un dressing caci este mai elegant si te scapa de alte spatii de depozitare in camera.

Specialistii recomanda culorile calde pentru dormitoare. Aici nu ai nevoie de un impact foarte puternic cand patrunzi ci mai degraba de odihna si de senzatia de liniste. Prefera sa ai nebunii de decor in alte camere si aici sa tii mai mult la intimitatea spatiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *