Categorii
Diverse

Fonduri nerambursabile pentru o afacere

Astazi imi timp ce imi citeam ziarul online si beam cafeaua, am urmarit o stire prin care Ministerul Afacerii vrea sa incurajeze lumea sa isi deschida firma prin fonduri nerambursabile. Eu de exemplu, care am o varsta destul de mica, de numai 19 ani, in momentul in care mi-am infiintat firma ( la 18 ani ) puteau macar sa nu imi ia bani pentru infiintare. Totusi, am platit in jur de 400 de lei, ceea ce din punctul meu de vedere chiar este un lucru foarte urat. Nu inteleg cum unele persoane nu se gandesc deloc la cei din jur, pentru ca la urma urmei ei traiesc de pe urma noastra, a oamenilor care muncesc. Eu doar stau si nu au nici o treaba cu munca. Ce sa mai spunem de a se gandi la o afacere. Pur si simplu ei nu au nici o treaba si acum vor sa acorde fonduri nerambursabile. Sincer sa fiu eu nu prea as crede asta, bineinteles daca as intra in politica in momentul de fata, mai mult ca sigur as primi fondurile nerambursabile de 2-3 ori mai repede, decat in cazul celor ” necunoscuti”.

Nu stiu daca ati auzit pana acum de asa zisele fonduri minimis care ofera fonduri de pana la 200.000 de euro nerambursabile. Mai bine zis statul va ofera o suma de bani prin care vor puteti sa va infiintati o firma si sa faceti angajari. Prin angajatii ei vor face bani, dar si prin firma. Dupa parerea mea in cativa ani ei isi vor recupera investitiilor ( statul ), pentru ca daca 40% din firme au succes si au peste 20-30 de angajati, deja ei platesc somajul, impozitul pe salariu, asigurarile, sanatatea si asa mai departe. 

Din punctul meu de vedere este o idee foarte buna, pe care trebuiau sa o faca de mult. Dar intrebarea vine ? Cine va dispune de aceste fonduri si cand ? Pentru ca stiu persoane care trebuiau sa primeasca bani din anumite fonduri si nici pana in ziua de astazi nu au primit un raspuns din partea judecatoriei. Au actionat in justitie si nici pana acum nu si-au recuperat macar taxele pentru avocat si toate cele.

Nu stiu unde vom ajunge cu aceasta tara, dar pentru mine unul este o mare dezamagire. Sunt foarte multe taxe si impozite si multa lume vrea sa ia un salariu pe masura. Investitorii straini chiar nu au ce cauta la noi. De ce sa isi bata ei capul oferind statului pana la 50% din profitul lor, cand pot sa isi investeasca bani intr-o alta tara, in care le ofera numeroase avantaje chiar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *