Facultatea de Medicina din tara, trambulina pentru un job afara

Aglomeratie fara precedent la Universitatea de Medicina Carol Davila din Capitala. In doua zile, s-au inscris mai multi candidati decat anul trecut intr-o saptamana.

Dar nu va ganditi ca spitalele noastre vor avea, in sfarsit, personal calificat, pentru ca foarte putini tineri au de gand sa ramana in tara, unde sunt prost platiti.

Diploma de medic este bine vazuta in tarile europene, dar si in Canada sau Statele Unite, asa ca studentii isi fac de pe acum planuri de emigrare.

“Incep facultatea aici, o sa lucrez in Turcia”

Abia ne putem strecura in curtea Universitatii Carol Davila. Tineri ambitiosi se ingramadesc sa prinda un loc la Medicina. Saptamana viitoare dau examenul de admitere. Insa din start nu au de gand sa ramana prea mult in tara. Maria, de pilda, viseaza la o clinica din Turcia.

Maria Rosioru: “Mi-ar placea sa incep facultatea aici si daca se poate, sa o termin acolo sau sa o termin aici si sa lucrez acolo“.

Sursa : http://StirileProtv.Ro

2 comentarii

  1. Dar realizezi că nu este nimic greșit în asta. Adică s-au făcut eforturi imense pentru acestă libertate a circulației forței de muncă.
    Noi încă mai avem chestia asta comunistă în care ne gândim: ia uite, fuge din țară.
    Apropos de vidul de personal din spitale: nu e chiar așa, încă se dă șpagă pentru a obține un post, deci…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *