De ce insala un barbat sau o femeie? Sa fie lipsa de atentie din partea partenerului? Dar unde ar mai fi autocontrolul? Pana la urma nefericirea din cuplu sau singuratatea in doi se rezolva cand pui punct si incepi o alta viata, o alta relatie. Si totusi aventura vietii asa cum o percep unii este in ideea de a insela. Raspunsul pentru infidelitate conform cercetatorilor conta de fapt in aspecte total diferite fata de ceea ce marea majoritate tinde sa creada.

Stiai ca de fapt infidelitatea nu tradeaza o relatie care nu mai functioneaza? Nu este semnul clar de nefericire. Si mai mult decat atat peste 60% din barbatii care insala nu spun ca sunt nefericiti in cuplu, in casnicie. Asta ii duce pe cercetatori in punctul in care sa creada ca gena individului este cea care sa determine predispozitia de a insela sau nu. Si concret aceasta este si o alta explicatie: gena. Cei care au copii ale genei alela vasopresina 334 au de doua ori  mai multe sanse de a insela la un moment dat, fie si o scurta escapada.

Insa trebuie luat in calcul si faptul ca infidelitatea este si ea clasificata. Pentru ca unii considera ca o simpla conversatie, un compliment nu reprezinta un caz de infidelitate. Mai nou insa se pare ca cercetatorii au clasificat in doua categorii, infidelitatea sexuala cand clar scopul este pur carnal si o a doua categorie ce tine de infidelitatea romantica ce nu implica actul intim.

Una peste alta cauza ramane aceeasi. De ce sa simtim nevoia de a insela? O alta explicatie poate tine si de ceea ce este interzis. Condamnare morala, o astfel de situatie este dezaprobata insa populara si practicata la nivel global. Nu ne incalzeste cu nimic; insa, daca firea umana ne aseamana educatia ne deosebeste astfel ca pentru cei care au constiinta a insela nu va fi parte dintr-un plan de viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *