Cu totii ne confruntam la un moment dat cu ideea de lipsa de energie. Desi uneori tine de idee indusa cand nu ai chef de ceva anume alte ori tine de actiuni pe care le faci si de care nu iti dai seama. Efectiv lipsa de energie face ca starea pe care o ai sa nu mai fie una de disponibilitate in a mai munci.

Cum iti cresti nivelul de energie

Gasind care este cauza vei trata si efectul asa ca primul pas este acela de a-ti da seama cand trebuie sa iei atitudine. Ar putea fi vorba despre:

  1. Numarul de cafele pe zi. Pentru ca in mod normal si natural organsimul are un sistem care sa il ajute sa se trezeasca faptul ca vei consuma cafea nu face altceva decat sa stimuleze ineficient. Il vei obisnui intr-un astfel de fel incat sa nu mai poti fara. Nu e de mirare ca iti va lipsi energia: iti lipseste cafeaua. Dar un alt aspect de care sa tii cont se refera la faptul ca o cafea te poate deshidrata, ceea ce face ca pierderea de apa sa duca si la o lipsa de energie.
  2. Mancarea regulata este de asemenea de un efect important. Mancatul haotic face ca organismul sa aiba fluctuatii in aceea ce priveste modul in care isi dozeaza energia. Asa ca respecta orele de masa si nu te abate nici de la gustarile de peste zi.
  3. Ai grija de sanatatea ta. Cand starea de sanatate nu este una prielnica este clar ca per total nu te vei simti bine si printre altele si energia iti va lipsi. Asadar, ai grija de nivelul de vitamine si minerale, fa cure repetate daca este cazul.

Lipsa de energie vine si dintr-o proasta ventilatie, statul pe scaun indelungat si nu in cele din urma din lipsa de efort, miscare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *