Efectele nocive ale muncii la birou

femei-munca-birou-shutterstockFoarte multe persoane muncesc la birou si de cele mai multe ori acestea realizeaza destul de tarziu de efectele nocive pe care le realizeaza aceste meserii. Fara nici o indoiala este foarte solicitant si poate ca mult mai solicitant decat o munca fizica, munca la birou. Nu este deloc usor sa faci aceste lucruri chiar daca aparent asa este.

De fapt, exista foarte multe persoane care au ajuns sa aiba probleme foarte grave de sanatate din cauza sederii la birou. Durerile de spate, problemele oftalmologice, sedentarismul, durerile musculare sau stresul sunt doar cateva urmari ale acestore lucruri.

De regula persoanele care muncesc la birou au probleme de sanatate si mai devreme sau mai tarziu ajung intr-un stadiu destul de complicat prin care sunt nevoiti sa apeleze la diferite metode saub la anumite interventii de natura chirurgicala chiar.

Astfel, vor aparea dureri si amorteli la nivelul corpului la nivelul muschilor sau la nivelul cefei, bratelor sau a picioarelor. Asadar, este foarte important sa nu fortam muschii astfel incat sa nu avem probleme de sanatate.

Mai trebuie sa tinem cont si de faptul ca statul la calculator sau mai bine zis lipsa efortului nu face decat sa ne afecteze stabilitatea si forta mushcilor. Din moment ce nu facem un efort fizic vom avea probleme cu forta deoarece aceatsa va slabi pe zi ce trece. Avem nevoie de o oarecare amenajare a organismului.

In plus, o pozitie gresita a corpului sau a picioarelor favorizeaza aparitia varicelor. Daca avem o pozitie incorecta a piciorelor nu se vor putea vasculariza vasele de sange si cu siguranta vor aparea varicele. De asemenea, utilizare excesiva a mainilor, pe tastatura vor determina diferite afectiuni la nivelul articulatiei cxeea c epoate conduce chiar si la paralizie.

Oaselor vor fi mai fragile iar acest lucru provoaca deviatii ale coloanei vertebrale si diferite probleme cardiovasculare. In plus, simplul fapt ca sta in fata calculatorului ne creeaza stres. Acestea sunt activitati destul de stresante si vor fi mai sensibili in fata epilepsiei. Mai mult, studiile au demomstrat ca faptul ca stam foarte multa vreme in fata calculatorului ne face s afim mai stresati, sa avem dureri de cap si senzatii de ameteala sau vom. In plus, ne va fi afectata memoria si putem sa avem, tulburari ale somnului sau chiar depresii. Asadar, este foarte important sa nu abuzam de aceste lucruri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *