rigola-dus-inox

Rigolele sau sistemele de scurgere a surplusului de apa de pe orice suprafata au fost concepute pentru a imbunatati estetic spatiul, dar si pentru functionalitatea prezentata, iar cele din inox pentru un finisaj de inalta calitate.

Pentru locuinte personale, rigolele de dus din inox sunt in general folosite la baie. Sunt usor de montat infrumuseteaza design-ul pardoselii si permit reglarea. Poti sa le utilizezi pentru cabinele de dus inchise sau deschise.

Avantajele rigolelor de dus din inox coincid cu aspectele pentru care inoxul, ca material, este ales in general. Printre caracteristicile care i-au format reputatia consacrata a calitatii se enumera: rezistenta la coroziune, la presiune mecanica, se curata usor datorita texturii netede – deci permite respectarea regulilor de igiena sanitara.

Mai mult decat atat, este un material ce nu isi modifica mirosul si nuanta, chiar si in conditiile temperaturilor ridicate. Nu toata lumea stie, dar inoxul este un material reciclabil, iata deci un punct in plus in favorizarea mediului inconjurator.

Inainte de a incepe instalarea se recomanda stabilirea pozitiei rigolei ce determina ulterior conectarea la sistemul de canalizare. Aceste rigole de dus din inox sunt special concepute pentru a drena debitul de apa din baie in timp optim. Dimensiunea rigolei si capacitatea de drenare se alege in functie de un calcul individual pentru fiecare baie din care rezulta cantitatea de apa medie ce va fi nevoie de scurs de pe pardoseala.

Canalul de scurgere, dar si grilajul sunt din inox, modele regasite si pe rigolesifoane.ro. Intretinerea se poate efectua cu produse pentru igienizarea baii universale sau cu substante dedicate inoxului. Indepartarea depunerilor este recomandat a se face cu unelte din plastic pentru a nu se zgaria suprafata. Odata ce prezinta zgarieturi, acestea pot deveni factori ai alterarii design-ului.

Sistemele de scurgere din inox de la specialistii Iperinox – specificatii tehnice

 

Pardoseala din baie se poate deteriora in timp, chiar si in cazul ceramicii in urma umezelii excesive, in special in zona rosturilor. De aceea rigolele si sifoanele din inox reprezinta o solutie optima, de durata ce contribuie la ingrijirea locuintei.

Cand achizitionezi un asemenea sistem este bine sa te orientezi asupra componentelor ce favorizeaza debitul de apa scurs pe minut, materialul folosit, dimensiunea si, nu in ultimul rand, tipul de flansa ce asigura hidroizolatia.

Capacul de sifon este cel care dicteaza design-ul si in functie de materialul folosit presupune utilizarea anumitor substante de curatare. Inoxul este recomandat deoarece este versatil din acest punct de vedere.

Sifonul de pardoseala tip grila din inox poate fi prevazut cu un cos sita ce colecteaza firele de par. Acest lucru asigura o igiena optima si nu permite infundarea canalului. Problema acumularii firelor de par este unul dintre motivele principale de influentare a randamentului apei drenate prin scurgere. Cei de la Iperinox pune la dispozitie rigole de dus din inox cu astfel de site ce se curata usor si permit un acces facil.

Izolatia impotriva apei in pardoseala

 

Izolatia din pardoseala afecteaza in cel mai multe dintre cazuri structura locuintei si – in cazul apartamentelor – vecinii. Este necesara o prevenire a acestui factor inainte de a se turna sapa, deoarece ulterior este dificila interventia.

Nu este necesar sa ai o teava fisurata pentru a se acumula umezeala ce cauzeaza igrasie, miros neplacut si deteriorarea in timp a pardoselii. Aceste efecte pot fi provocate si in urma aparitiei condensului cauzat de variatiile de temperatura a apei de pe conducte fata de conditiile termice ale sapei.

Pentru prevenirea acestor situatii, sistemele de drenaj de tipul rigolelor si sifoanelor de la Iperinox sunt prevazute cu o flansa ce asigura hidroizolatia diferita in functie de model. Poti gasi o gama variata pe rigolesifoane.ro ce le poti incadra in functie de necesitatile spatiului de montare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *