Categorii
Life and you

Drumul catre o cariera de succes in IT

Sectorul IT este foarte atractiv pentru foarte multe persoane care sunt in cautarea unui job. Profesionistii acestui domeniu sunt foarte cautati si recompensati financiar foarte bine, in comparatie cu alte locuri de munca. Activitatea desfasurata este, de asemenea, una destul de placuta si stimulanta din punct de vedere intelectual.

Acest domeniu a inflorit considerabil in ultimii ani. Asta se datoreaza, bineinteles, progresului tehnologic care a fost surprins de la inceputul secolului 21. Oamenii au fost foarte receptivi la avantajele pe care spatiul digital le-a pus la dispozitie, astfel ca aproape fiecare persoana navigheaza pe internet si utilizeaza diverse aplicatii. Cumparaturile lungi si obositoare au fost inlocuite cu shopping-ul online, comunicarea verbala sau cea prin scrisori se desfasoara cu ajutorul retelelor de socializare, iar cititul cartilor a fost inlocuit cu sustragerea informatiilor din sursele directe de pe internet.

Toate acestea au condus la cresterea numarului de platforme, site-uri si aplicatii prin intermediul carora sa se desfasoare asemenea activitati. Fiind o misiune nu tocmai usoara, este nevoie de specialisti care sa stapaneasca foarte bine limbajele de programare si care sa fie familiarizati cu aceste aspecte.

Ce trebuie sa studiez pentru a lucra in IT?

Raspunsul firesc care ne vine in minte la aceasta intrebare ar fi licentierea in specializarea IT. Insa ar putea fi mai simplu decat atat. Fasttrackit.org ar putea fi una din solutiile ideale in acest sens. Cu ajutorul acestei comunitati, cei inscrisi vor studia mai multe cursuri de programare utile in aceasta cariera. Cursurile se pot desfasura de acasa prin intermediul platformei online, unde profesorii vor tine lectii speciale de predare.

In urma incheierii acestor lectii, cursantii vor da un test care sa le evalueze cunostintele acumulate la fiecare categorie de cursuri web Cluj sau alte limbaje de programare. Diploma obtinuta este acreditata nu doar in Romania, ci si in tarile Uniunii Europene, SUA si Canada.

Ce locuri de munca exista in IT?

Numarul locurilor de munca disponibile in IT este unul destul de mare si in continua crestere. Cele mai multe oportunitati de a obtine un job satisfacator in acest sector de activitate le au cei care stiu programarea. Cu ajutorul acestor cunostinte si abilitati specifice, exista mai multe directii catre care ai putea sa te orientezi.

  • Web designer – cele mai multe firme sau afaceri dispun si de site-uri sau bloguri specifice. Programatorul are rolul de a-i prezenta optiuni managerului si de a le aplica. Sunt necesare limbaje, precum Javascript, HTML, Python, Ruby, etc.
  • Programator de aplicatii desktop – in aceasta categorie se incadreaza construirea aplicatiilor de tipul editoarelor de texte, browserul web, playere si alte aplicatii care necesita curs testare software ce pot rula pe un computer. Chiar si jocurile video sunt incadrate in aceasta categorie.
  • Programator de aplicatii pentru mobil – la fel de important in materie de joburi in IT este si profesia de programator de aplicatii pentru mobil. Asta implica construirea de aplicatii si jocuri dedicate smartphone-urilor sau tabletelorl. Limbajele cele mai utilizate sunt Java si Ios.

Daca ai fost cucerit de avantajele si facilitatile unui job in IT inseamna ca va trebui sa faci o schimbare in viata ta. Este un domeniu care nu tine cont de varsta sau alte aspecte ce ar putea sa iti puna bariere. Indiferent de profesia sau activitatea pe care o practici, daca este una nesatisfacatoare indeosebi, alege sa te reorientezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *