Categorii
Diverse Personal

Dragostea la prima vedere exista

Dragostea la prima vedere este asemeni unei povesti cu final fericit: toti isi doresc sa aiba o astfel de relatie, insa foarte putini dintre noi reusesc sa o experimenteze. Aproximativ 51% dintre femei si 41% dintre barbati nici macar nu cred ca dragostea la prima vedere este posibila. La urma urmei, cum poate cineva sa iubeasca o persoana pe care nici nu o cunoaste?

Oamenii nu stiinta nu inteleg pe deplin mecanismul care se afla in spatele acestui lucru- dragostea la sfideaza orice fel de logica, insa acestia au ajuns la concluzia ca este, practic, imposibil sa te indragostesti la prima vedere.

Romantic? Nu prea…

Un cadrul unui studiu recent, realizat pe 5000 de persoane singure, cu varsta cuprinsa intre 21 si 70 de ani, expertii au descoperit ca 41% dintre barbati si 29% dintre femei au sustinut ca au avut o experienta de dragoste, in care acestia s-au indragostit la prima vedere.

Antropologul dr. Helen Fisher, sustine ca barbatii nu numai ca sunt mai predispusi sa se indragostesca la prima vedere mai tare decat femeile, ci acestia sunt mai susceptibili sa se indragosteasca mai repede decat o femeie.

Barbatii sunt vizuali. vad o femeie care le place din punct de vedere fizic, iar acest lucru va face ca sistemul romantic sa actioneze mult mai repede. Femeile sunt mai atente din punct de vedere romantic.

Dragostea vine in trei etape: dragoste romantica, dorinta sexuala si atasament emotional. In momentul in care atingem aceste trei etape, creierul elibereaza mari cantitati de dopamina care guverneaza dorinta umana si poftele, dar si obsesiile, atentia, energia si motivarea. Un creier ”indragostit” are aceleasi activiati similare cu cel al unui dependent de heroina, deoarece a fi indragostit inseamna a fi dependent de persoana de langa tine. Aceste etape pot fi declansate de stimuli neasteptati: cum ar fi mirosul persoanei respective, creand impresia ca oamenii se indragostesc brusc.

In momentul in care vei gasi acest sentiment, nu renunta la el, si dedica-te cu totul pentru acestaa, deoarece dragostea adevarata este cel mai frumos si mai pur sentiment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.