Discutii la birou

Cu totii avem acel cineva care fie nu asculta niciodata parerea cuiva fie efectiv nu este din afara ariei unui grup. Cine a spus ca e greu sa lucrezi cu oameni stia ce spune. Pentru ca nu poti forma un intreg daca toate partile nu sunt pe aceeasi lungime de unda. Se intampla ca cei din jur sa fie cu o alta parere insa trebuie sa se gaseasca si un numitor comun.

O discutie productiva

Indiferent de motivele personale sau cele care sunt din alta arie din punct de vedere profesional nu trebuie sa influenteze deciziile si modul in care lucram la locul de munca. Asa ca pentru discutii productive cu cei din aceeasi nisa ar trebui sa ai in vedere:

  • Timpul potrivit pentru toate. Nu poti forta nota asa ca tine cont de faptul ca a astepta la usa de la toaleta nu inseamna ceva de bine pentru nimeni. Ori programezi totul ori inopinat ajungi la punctul dorit insa nu trebuie sa fortezi nota.
  • In egala masura tine cont de locul potrivit, exact aceeasi poveste ca si mai sus.
  • Regula bunul simt spune ca trebuie sa vorbim pe rand si oricat de stupid ti se pare acest gand este ceea ce ajuta ca intreaga echipa sa dezvolte idei insa intr-uns til manierat.
  • Limbajul este si el de mare folos. Doar ca dincolo de partea de educatie si de limbaj potrivit cazului sa nu uitam ca se poate da o interpretare diferita de la caz la caz. Daca intentia este aceea de a clarifica ceva mai bien vorbesti deschis si nu cu intepaturi.
  • Nu da in altii pentru a scoate pe altii. Se spune ca trebuie sa ai grija cum urci treptele succesului pentru ca de aceiasi oameni vei da si cand vei cobori. Asa ca lasa notele comparative si prefera sa te tii strict de subiect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *