Pentru ca multi dintre voi se intreaba probabil la ce va ajuta link-urile dofollow sau cele nofoolow, m-am decis sa scriu un articol pe tema asta. In primul rand vreau sa va spun de acum : Link-urile dofollow ajuta la pagerank, iar cele nofollow la autoritate. 

Cam asta este tot ce va intereseaza pe voi, insa cum facem ca sa ne promovam site-ul prin backlink-uri ? Eu va recomand sa adunati cat mai multe link-uri dofollow, dar si nofollow, sa existe un oarecare raport. Daca aveti 10000 de backlink-uri, dintre care 8000 dofollow si 2000 nofollow, este foarte bine, si o sa va ajute extrem de mult.

De unde puteti face rost de aceste link-uri dofollow ? Pai majoritatea link-urilor din articole sunt dofollow, mai sunt smecherasi, care pun dupa link-urile nofollow, insa trebuie avuta mare grija cu asta, pentru ca link-urile dofollow ajuta mult la schimbul de pagerank. Link-urile dofollow, pot exista si aduna cat mai multe, din comentariile de pe diverse blog-uri. Ca sa fie totul mai usor, puteti instala un plugin din firefox, Plugin FireFox NoDoFollow, unde puteti sa verificati exact site-urile care au nofollow.

Cand faceti un comentariu pe blog, faceti un comentariu cat mai lung, de minim 50-100 de cuvinte, nu 5-10 cuvinte de genul spam ” Foarte interesant articolul, multumim ! ” . Cu cat o sa adunati mai multe backlink-uri dofollow cu atat site-ul vostru o sa fie mult mai ok de optimizat.

Site-urile de socializare, facebook.com, google plus si altele, deobicei gasiti nofollow, insa si astea va ajuta destul de bine. Multi probabil spun ca nu va ajuta cu nimic, insa va spun eu ca acestea va ajuta, si cel mai bine, este sa va faceti o pagina de facebook, sa achizitionati cateva mi de like-uri, si sa incepeti sa postati articole de pe site-ul vostru.

Sunt diferite persoane, care atunci vad ca aveti un articol unic, un site de calitate, va pun backlink. Ii ajuta si pe ei chestia asta, dar si pe voi. Ce as mai putea sa va spun in legatura cu link-urile nofollow si cele dofollow, este ca trebuie sa aveti de la site-uri de calitate.

Daca este un site de Filme Porno, si are dofollow, sa nu va asteptati sa faceti prea mult cu ele, bineinteles ca va vor penaliza. Si pentru ca tot mi-am amintit vreau sa va spun ca acele articole care sunt pline de comentarii, nu prea va ajuta, din contra o sa va penalizeze in google.

Sunt acum link-urile alea .edu, care spun unii ca pentru 10 euro va inscriu site-ul in nu stiu cate site-uri .edu. Deobicei lista aia este luata de pe net, si o au cel putin 10000 de oameni. Daca doar 1 din 10 posteaza acolo, deja sunt prea multe, si stiu site-uri care au peste 5000 de comentarii. Stati linistit pentru ca decat sa postati aici si sa fiti penalizat, mai bine postati pe un blog normal de pr 4, care are doar 5-10 comentarii, pentru ca o sa fiti promovat mult mai ok fata de unu .edu.

Acum mai nou multi pun comentariile nofollow, si observ ca multi oameni acum nu mai fac comentarii. Nu inteleg de ce, pentru ca va ajuta si cele nofollow.

Cam atat in acest articol, va multumesc pentru atentie ! Puteti da link-ul si mai departe printr-un share, daca doriti sa scriu cat mai multe articole in domeniul seo. Un mic comentariu este si el binevenit, si daca aveti intrebari sau cereri de articole seo, va stau la dispozitie.

2 comentarii la „Diferenta in link-urile dofollow si nofollow”
  1. Foarte bun articolul , ce zici se merita sa platesti inscrierea in directoare dofollow ? (Pe site-ul meu am putine dofollow si multe nofollow)

    1. Salut ! Nu prea recomand sa apelezi la persoane care fac inscrierea, mai bine o faci tu, dar tine cont de urmatorii factori : In primul rand directorul web sa fie actualizat in fiecare zi, pagerank-ul sa fie pe masura, autoritatea ok. Ce trebuie sa mai faci este sa faci descrierea unica in director, daca poti, title-ul sa il schimbi la 10-20 de directoare inscrise, la cuvinte cheie sa schimbi ordinea si cam atat. Personal iti recomand sa o faci tu.
      Ti-am facut un articol special pentru asta : https://costinel.info/personale/cum-se-face-o-inscriere-in-directoare-corecta/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *