UrsiDin toate animalele, omul are cel mai slab nas, practic si-a pierdut simtul mirosului. Omul se claseaza in topul listei din cele mai inteligente animale de pe planeta, are un simt al mirosului inferior cand este comparat cu alte animale. Degustatorii de vin sau parfumierii ar putea sa ne contrazica, dar simtul nostru de miros este destul de slab. Avem creierul nostru sa ne ajute intr-o situatie delicata, dar pentru multe animale, nasul lor ii ajuta sa supravietuiasca.

Sunt cateva animale cu un nemaipomenit simt al mirosului ce ii ajuta sa faca diferenta dintre viata si moarte.

Animalul cu cel mai bun simt al mirosului

Sunt animale care pot mirosi prada cand sunt la cativa kilometri departare. Animalele cu un simt al mirosului dezvoltat majoritatea care au o viziune slaba. In timp ce nu pot vedea bine, se revanseaza pentru slabiciunile sale dezvoltandu-si abilitatea de a mirosi. In timp ce previn a deveni prada pentru alte animale, de asemenea isi gasesc propria mancare.

Ursul

Au nasuri mari cu mii de receptori ai mirosului. Simtul lor acut de a mirosi ii ajuta sa monitorizeze copii, isi gasesc mancare, se imperecheaza. Ursii pot sa detecteze un animal mort de la 20 de mile distanta, datorita simtului lor dezvoltat de a mirosi. Ursii pot mirosi mai bine decat orice alt animal de pe planeta, din cauza regiunii a bulbului olfactiv in creier fiind de 5 ori mai mari decat un creier uman. Acest lucru este surprinztor in timp ce marimea creierului este doar o treime din cea a oamenilor.

Zona suprafetei nasului unui urs are de 100 de ori mai multi receptori de miros decat cel al unui om. Sunt sute de muschi mici in nasul lor ce ii ajuta sa controleze mirosul. Daca vizitezi padurile, ramanand peste noapte, va fi foarte dificil sa pastrezi un urs departe de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *