Daca detii un telefon modern de tip smartphone ar trebui sa stii ca backup-ul este absolut necesar. In acest sens la un anume interval de timp telefonul iti va cere sa ai conexiunea necesara pentru a-ti stoca datele.
Sincronizeaza totul cu adresa de email pentru a avea totul la indemana. Si nu uita ca backup-ul se aplica de regula pentru toate dispozitivele pe care le ai, de la smartphone si pana la laptop si asa mai departe. Este vital sa ai chiar si doua copii ale acestor date si asta pentru ca nu poti sti in ce masura pierzi „agoniseala”.
Programul prin care poti face backup datelor tale nu este unul foarte dificil de folosit doar ca la un moment dat iti poti da seama ca nu este tocmai ceea ce cauti, ca nu se potriveste soft-ului si asa mai departe. Asa ca nu este exclus sa ai nevoie de un plan de rezerva. Testarea sistemului este vitala. Si nu iti fa backup numai cand vezi ca telefonul cu pricina incepe sa nu mai aiba performanta si parca sa isi piarda din capacitatea de „munca”.
Backup-ul selectiv este si el parte din aceasta lista de sfaturi si asta pentru ca intre timp pot sa apara diverse fisiere de care vei avea nevoie musai. Cu alte cuvinte nu astepta ziua de backup cand ai parte de acest proces in mod automat. Prefera mai degraba sa faci totul selectiv pentru a te asigura ca nu pierzi nimic.
Ai cartela de memorie? Ar trebui sa o verifici din cand in cand si chiar si pana sa faci backup sa verifici ce informatii mai ai pe ea. Poate fi de asemenea este plina insa fara rost, cu informatii la care faci backup insa degeaba.