Categorii
Life and you Retail

Despre amenajarea biroului in locuinta ta

Poate fi surprinzator, insa amenajarea unui birou in urma cu patru secole nu insemna mai mult decat o stofa asezata peste masa de scris. In franceza, de unde este preluat si termenul, cuvantul „bureau” desemna o bucata de tesatura menita a proteja blatul din lemn. In acest caz, istoria amenajarilor interioare marcheaza trecerea de la o simpla masa la o piesa de mobilier dedicata, iar mai tarziu, la o intreaga incapere special gandita sa slujeasca scrisului.

Organizarea spatiului

In prezent, ritmul vietii este unul tot mai alert, iar a lucra de acasa a devenit o practica tot mai frecvent intalnita. Fie ca este vorba de liber-profesionisti, angajati full time sau doar simple activitati ce tin de rutina, amenajarea unui birou a devenit o necesitate.

Sufrageria sau livingul este, de regula, camera cea mai spatioasa, astfel ca aici poate fi amenajat un colt cu un birou elegant si un scaun cochet. Amplasarea optima a obiectelor de mobila birou contribuie la separarea unui spatiu mic in mai multe zone, in functie de activitati, iar trecerea de la o activitate la alta se realizeaza foarte simplu. Spatiul este unul limitat indiferent de dimensiunile apartamentului, insa nu este deloc complicat sa dispui de un living primitor si, in acelasi timp, o zona de birou.

Amenajarea biroului in spatiul unei incaperi deja mobilate implica o doza de inventivitate. Este recomandat sa lasi in urma mobilierul si accesoriile inutile, indiferent ca e vorba de suveniruri adunate de-a lungul timpului, piese de mobilier vechi, mobila hol sau living.

Amenajarea biroului in stil modern

In casele si apartamentele contemporane este la moda minimalismul: linii si unghii drepte, suprafete netede si functionalitatea inaintea esteticii. Amenajarea unui birou modern in cheie minimalista implica utilizarea unor materiale naturale in combinatie cu cele sintetice. Pentru a balansa schemele monocromatice, este indicat sa se foloseasca accente de roz pastel, vernil, galben sau verde pal, ce vor improspata atmosfera.

Amenajarea unui birou modern nu inseamna a alege intre stil si functie. Cu putin efort, cele doua se vor imbina magistral intr-un interior simplu, dar sic, a carui personalitate este redata de accesoriile decorative colorate si accentele metalice.

In vederea realizarii unei armonii viuzale, este absolut indispensabil sa se acorde o atentie deosebita si iluminatului. Inainte de a alege corpurile de iluminat, este esential de avut in vedere ca sursa principala de lumina este cea naturala. Prin urmare, este recomandat ca spatiul in care este amenajat biroul sa se situeze langa o fereastra, cu dimensiuni cat se poate de generoase. In combinatie cu o paleta de culori mai deschise, lumina solara binedispune si amplifica efectul de spatiozitate.

Spre deosebire de spatiile de birouri corporate, unde iluminatul este standardizat, in cazul biroului de acasa, pot fi efectuate diverse experimente in privinta stilului. Avantajul este ca te poti orienta catre nenumarate forme de corpuri de iluminat, astfel incat acestea sa contureze cat mai fidel personalitatea amenajarii, dar si sa respecte un anumit nivel al functionalitatii. Cu toate ca sunt destul de frecvent intalnite incaperile cu o singura sursa de lumina artificiala, este important de stiut ca aceasta conceptie nu este tocmai corecta. Este sugerat a se folosi surse multiple, care suprapun „straturi” succesive de lumina cu intensitati diferite.

Reprezentantii Arta Mobilei, dedicati ca intotdeauna designului si proiectului, ofera persoanelor interesate optiuni multiple de mobilier si amenajare a locuintei, inclusiv biroului. Variante moderne si adaptate stilului functional de astazi, optiunile propuse de Arta Mobilei depasesc asteptarile tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *