Suntem dependenti de telefonul mobil. Iti dai seama de asta cand si cele mai banale lucruri pe care le faci in casa inseamna sa ai mereu grija ca telefonul mobil sa fie mereu pe langa tine. Si cand faci mancare ti se pare un moment prielnic sa imortalizezi totul si sa postezi pe retele de socializare. Ei bine nu numai ca asta va face ca dependenta ta sa duca mai departe de atat insa in egala masura iti afecteaza sanatatea.

Cercetatorii spun ca dependenta de telefon iti afecteaza si energia, somnul si implicit modul in care te simti zi de zi. Nu degeaba se spune ca un somn odihnitor inseamna sa mergi la culcare departe de gadget-uri si luminite, led-ul de la diverse aparate din casa, mai cu seama sa iti tii la distanta telefonul mobil. Un studiu realizat in acest sens arata ca persoanele care folosesc telefonul mobil dupa ora 9 seara vor avea un somn tulburat, au parte de mai putina energie si mai multa oboseala.

De cele mai multe ori sa folosesti telefonul mobil seara este necesitatea unora de a se conecta online, de a vedea postarile pe retelele sociale, de a citi e-mailuri sau chiar de a juca cate o partida din jocul preferat. Dar astfel de obiceiuri te pot obosi mai tare decat credeai. In acest caz se aplica mai bine teoria conform careia ce poti face astazi lasa pe maine.

Din cand in cand avem nevoie de o deconectare. Pierdem momente din viata cand suntem prea ancorati in viata virtuala, acolo unde tinem legatura cu unii sau cu altii. Ce-i drept ai putea rata si alte stiri, noutati, afaceri, conctracte cand uiti de telefonul mobil, refuzand sa raspunzi. Cu toate acestea avem nevoie de un echilibru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *