servicii-funerare-non-stop

Proba dura pentru oricine, pierderea cuiva iubit se intampla atunci cand ne asteptam cel mai putin. Cu greutate depasesc astfel de clipe si tristetea de dupa cei care zi de zi petreceau timp impreuna ori a caror viata a capatat la un moment dat alt sens din cauza celor raposati. Se cuvine desigur acordarea unor zile de ragaz acestora, insa nimic din ce e prea mult nu e bun. Cu atat mai putin nu e bine sa te complaci in durere. Este normal sa te simti trist o perioada dupa, dar trebuie sa inveti sa depasesti acea tristete.

Trebuie sa fii insa constient de faptul ca tristetea este inevitabila si ca nu poate fi anulata. Cu cat mai mult intarzii depasirea acesteia, cu atat mai greu iti va fi sa accepti situatia mai tarziu. Putem spune despre incidenta starii ca este dintre cele mai indezirabile si ca are un impact enorm asupra psihicului uman.

In astfel de momente de doliu, cand vestea grea abia a fost primita, persoana in cauza va experimenta socul. Desigur ca va avea nevoie de ajutorul unei firme funerare care sa presteze servicii funerare non stop si sa se ocupe de cele necesare. In acest sens, exista variante pe piata de profil. Iata care sunt etapele prin care trec in general cei care sufera pierderea cuiva iubit, pe care le resimt majoritatea in astfel de situatii.

Socul de la aflarea vestii

Reactia de moment poate sa fie alta in fiecare caz. Unii refuza sa creada, altii devin isterici si chiar sunt situatii in care persoanele indurerate experimenteaza halucinatii. Sunt expresii emotionale, rezultate a mecanismelor de aparare, un mod de a atenua din durerea provocata de nefericitul eveniment.

Revolta

Cei care nu se descurca sa gestioneze sentimentele in astfel de clipe trec printr-o revolta care o exprima in diverse moduri – disperare, indignare, culpabilizare, furie neputincioasa sau refuz.

Dezorganizarea

Este vorba despre etapa in care are loc constientizarea realitatii, respectiv a despartirii fara intoarcere. Este normal sa apara stari de confuzie, dorinta de a avea liniste. Nu este insa capatul lumii, este o stare pe care timpul, medicament nepretuit, o va alunga.

Reorganizarea

Gasirea echilibrului este necesara. Este in regula sa stai in dezechilibru insa numai pentru cateva clipe. Viata va reveni la normal, iar incercarile de a depasi drama experimentata sunt necesare si bune pentru sanatate.

In acest sens, iti poti concentra atentia asupra unei sumedenii de lucruri. Incepe prin a accepta reculul. Ceea ce experimentezi nu este strain pentru ceilalti. Este omenesc. Trebuie insa deprinsa detasarea, evocarea evenimentului fiind necesara a fi scoasa din obisnuinta.

Exprimarea emotiilor in astfel de momente este chiar o recomandare si preferabila in locul inversului. Refularea simtamintelor nu este nicidecum o solutie si sigur nu constituie un mod de a diminua durerea.

In functie de modul in care defunctul ti-a schimbat viata, incepe sa ti-o reorganizezi. Ca sa faci asta trebuie sa fii deschis/a sa traiesti in noile conditii si desigur sa iti asumi responsabilitati noi, daca este cazul.

Nu uita ca toti trec la un moment dat prin asta. Considera evenimentul trist ca un semnal ca trebuie sa inveti sa pretuiesti mai mult viata, sa incepi sa traiesti mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *