In formarea sa orice copil are nevoie de un ghid in viata. La randul sau totusi are si el lectii de dat adultilor. Fie prin timiditate, prin lipsa de ratiune, prin lipsa de constientizare a unor fapte atentia acordata unui copil releva si lucruri la care poate nu te-ai gandit pana acum.

Spre exemplu un copil zambeste inzecit mai mult decat un adult. Asa ca o prima lectie ar fi a fericirii pe care ne-o putem induce. Un zambet este pastila ta pentru stari proaste asa ca invata sa zambesti mai des, chiar si cand esti in public.

Simplifica totul. Avem atentie distributiva dar asta nu inseamna ca ne vom bucura de ceea ce facem daca suntem atenti la mai multe taskuri. Asa ca simplfica totul si cand chiar ai timp liber bucurata-de de el si numai de el.

Parerea celoralti nu conteaza de cele mai multe ori si totusi preferi sa o auzi. In schimb cei mici ajung uneori chiar sa isi ignore proprii parinti. Te-ai gandit la asta ca la o forma de eliberare? In orice caz reperul tau ar trebui sa fie legat de ceea ce inseamna oamenii apropiati tie si nu toata lumea.

Secretul fericirii? Poate ca nu exista asa ceva insa orice lucru marunt ar putea fi sursa de distractie. Un copil se va juca si cu o ata daca este ceea ce gasesc la un moment dat. Asa ca bucura-te de mici lucruri din jurul tau fara sa te gandesti la neajunsuri. O terapie care ar putea salva minti aglomerate si obosite.

Fii tu, fii autentic. Asemenea unui copil care isi spune pur si simplu placerile sau nu trebuie sa tii cont de faptul ca a fi tu fara sa te ascunzi este si un mod prin care te definesti. Nu judeca prin prisma altora si pentru ceea ce altii isi doresc de la tine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *