Timpul este una dintre cele mai importante resurse pe care le avem. El poate fi cel mai bun prieten al nostru sau cel mai mare dusman. Totul este legat de perspectiva din care il privim si cum il organizam.
Intr-o relatie, timpul joaca un rol extrem de important. Numeroase studii au aratat ca cele mai indelungate si puternice casnicii au fost cele care au avut la baza o relatie solida inainte de casatorie.
De ce oare?
Fiecare om prezinta un caracter diferit. Unii sunt mai deschisi, in timp ce altii sunt mai introvertiti. Pentru a cunoaste o persoana trebuie sa treci prin foarte multe momente cu ea. Trebuie sa intelegi cum reactioneaza ea atunci cand e fericita si mai ales atunci cand e suparata sau nervoasa. Toate acestea necesita timp insa.
Încrederea
De cate ori am fost intr-o relatie si credeam ca persoana care ne este alaturi este tot ce ne dorim? Sunt momente frumoase insa sunt exact momentele in care nu trebuie sa ne grabim. Nu cred ca vei fi surprins sa stii ca multe astfel de relatii au luat sfarsit. De cele mai multe ori intervine lipsa de incredere. Fie ca lipseste propria incredere sau increderea reciproca. Asta aduce de la sine multe minciuni, falsitate si frica de a fi o persoana deschisa si de a arata adevarata personalitate.
Este foarte adevarat ca increderea nu se castiga usor, insa de multe ori ea sta la baza unei relatii sanatoase. Naivitatea si increderea sunt insa, termeni ce nu trebuie sa fie confundati. Stim cu totii cum este prima perioada a unei relatii. Perioada aia in care esti indragostit pana peste cap si pierzi contactul cu realitatea, in care tot ce ai nevoie este sa fiti unul langa altul si in care timpul parca sta pe loc. De multe ori facem alegeri pripite in acele momente si ajungem sa regretam mai tarziu.
Lipsa de incredere poate duce spre momente de gelozie, iar posesivitatea poate umbri numeroase relatii, sufocandu-le. Este important sa realizam cat de multa armonie aduce sentimentul de libertate si ca posesivitatea te impinge spre o stare de evadare.
O relatie trebuie construita
Cu siguranta ati auzit de expresia „graba strica treaba.” Aceasta se reflecta in totalitate atunci cand vine vorba de o relatie. Pentru a intelege, vom face o analogie cu momentul in care se construieste o casa. Constructie are la baza o fundatie solida, stim de la inceput cam ce ne dorim si cum vrem sa arate, iar cu timpul o imbunatatim mereu si facem mici schimbari care ne reimprospateaza starea de spirit. Exact la fel este si in cazul unei relatii. Cel mai important lucru este ca partenerii sa fie deschisi unul cu celalalt, sa puna bazele unei relatii, sa comunice si sa stie exact ceea ce vor.
Intr-o relatie sanatoasa, trebuie sa existe un suport atat in momente bune cat si in cele mai delicate, astfel incat sa se poata impinge de la spate pentru a progresa mereu. Precum micile schimbari dintr-o casa, rutina dintr-o relatie trebuie evitata deoarece instalarea monotoniei poate fi periculoasa. Ea impinge de multe ori spre a cauta noi aventuri si a incerca sa retraiesti momente de care iti este dor.
Fiti siguri ca este ceea ce aveti nevoie
Cel mai important este sa constientizezi ceea ce vrei si sa va cunoasteti foarte bine. Comunicarea, sinceritatea si increderea sunt pilonii de baza intr-o relatie sanatoasa.
Fiind din Cluj, studentia a fost o perioada importanta a vietii mele. Tot in acea perioada se face o tranzitie spre o viata plina de responsabilitati, insa multe persoane iau decizii gresile. Din pacate, foarte multe dintre prietenele mele, care s-au grabit sa se marite, au trait momente nefericite si nu dupa mult timp au cautat sedinte de consiliere a relatiilor sau chiar avocati de divort in Cluj Napoca.
Calea spre succes este sa faci mereu cele mai bune alegeri si sa intelegi importanta lor.