In varianta personala si individuala sa fii propriul tau contabil, sa iti tii evidenta castigurilor este una din acele misiuni necesare pentru un trai bun, asigurat pe termen lung. Nu te pricepi prea mult la contabilitate insa cert este ca un cont de economii nu implica prea multa bataie de cap. Un concept deloc nou si mereu avantajos.

Suntem sclavii banilor si cert este ca muncim pentru ei insa cand nu alegem intelept cum sa ii cheltuim ajungem sa ne plangem mereu ca nu sunt de ajuns. Sa economisesti este mereu un lucru bun insa daca inca nu esti convins de un astfel de pas sau te gandesti sa pui banii la saltea tine cont de avantajele pe care le poti avea printr-un cont de economii:

  1. Ai parte de bani albi pentru zile negre. Nu stii niciodata cand vei avea o urgenta si cand trebuie sa apelezi la un imprumut asa ca cel mai bine este sa iti faci singur un colac de salvare. Imprevizibilul se produce mereu asa ca pote fi vorba de o urgenta cu masina, cu tine, cu propria sanatate, cu casa si asa mai departe.
  2. Ai parte de o dobanda care creste proportional cu perioada contului. Cu alte cuvinte cu cat iti cresti nivelul banilor si faic un depozit pe care nu il retragi cu atat ai mai multe sanse ca per fiecare an sa iti inmultesti banii cu dobanda oferita de banca.
  3. Ai parte de siguranta. In momentul in care ai banii disponibili in mana, cash, iti este mai usor sa cheltuiesti. Este un principiu des intalnit asa ca tinand in frau avantul tau de a cumpara cine stie ce banii tinuti in banca sunt o modalitate de a te educa financiar.

Economisesti pentru o masina noua, pentru anii de studentie ai copilului tau, pentru renovare sau poate pentru o viitoare vacanta. Indiferent de caz, iti este mai usor sa ai banii stransi pe rand decat sa investesti totul o data.

Nu spune nimeni ca un cont de economii este musai. Insa in conditiile in care parca mai nimic nu este la fel de sigur si de stabil in vietile noastre  parca am avea nevoie de o salvare. Singur raspunzator de modul in care gestionezi resursele ar trebui sa te gandesti, in mod echilibrat, ca toate trec- atat clipele bune cu resurse financiare mari cat si cele cand grele. Asa ca indiferent de situatie, de nivelul pe care il ai din punct de vedere financiar un cont de economii este mereu o idee buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *