Se intampla de multe ori ca asteptarile noastre sa nu corespunda cu realitatea. Ai impresia ca vechimea din firma te recomanda, iti faci munca bine, ba chiar de multe ori mai stai si peste program. Cu toate acestea nu ajungi sa avansezi.

Motivele pentru care cariera ta nu merge in directia pe care ti-o doresti ar putea fi multiple. Asta fara sa iti dai seama de multe ori inseamna:

  1. Barfa la serviciu. Este printre cele mai comune cauze pentru care esti ulterior blamat daca se poate spune asa. Nu este placut sa fii cel barfit si tintit cu privirile si cu toate acestea mica pauza de barfa este o placere. Ar fi bine sa te dezici de asta mai cu seama pentru ca iti afecteaza reputatia si pentru ca mergi intr-o directie ce nu te recomanda.
  2. Lipsa de punctualitate. Stii cum se spune, la fiecare lucru rau ti se sterg alte 10 bune. Da, avem tendinta sa vedem doar partea buna si asta pentru ca ni se pare normal sa functioneze totul bine. Insa, chiar si cand esti cel mai muncitor om din firma daca nu esti la timp acolo te vor eticheta ca fiind un delasator.
  3. Stilul neadecvat. Ori mergi la petrecere ori mergi la birou. Decide-te si in numele acestei nevoi tine cont ca pentru a fi serios si interpretat ca atare tine cont ca imbracamintea sa iti fie una adecvata. Si nu tine de faptul ca te intereseaza mai mult de tine ca ceea ce faci si spui decat ceea ce ai pe tine caci pana la urma nu iti face nici tie placere sa mergi la banca si sa vezi functionarele cu papuci sport si mestecand guma.

Profesionalismul ar trebui sa se vada si cand vine vorba de modul in care arati si te comporti si nu numai din ceea ce faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *