Jignirea nu este altceva decat manifestarea frustrarilor anterioare. De multe ori, cel caruia i se adreseaza jignirea nu ii greseste cu nimic celui care jigneste. Un om impacat cu el insusi nu va actiona niciodata in acest fel. Daca te-ai intrebat de ce jignesc unele persoane, raspunsul este foarte simplu: oamenii ofera ceea ce au. Totul pleaca din interior. Lumea exterioara este oglindirea lumii interioare.

Prin jignire, persoana careia i se adreseaza cuvintele grele este coborata in raport cu cel care foloseste cuvintele iar de cele mai multe ori nu are puterea de a se aseza la loc in pozitia potrivita. De aceea, o injurie adusa aproape la intamplare unei persoane sensibile poate duce la depresie, la frica de a mai iesi in public sau de a interactiona cu cei in fata carora se simte intr-o pozitie de inferioritate. O stima de sine scazuta si neincrederea in fortele proprii pot determina un episod de prabusire atunci cand un angajat, de exemplu, este criticat in public.

Iata cateva strategii pe care le poti adopta daca cineva te jigneste:

Da-le acestor persoane un impuls mental- acest mic truc poate sa transforme modul in care te simti atunci cand cineva te jigneste. Poti sa adopti o pozitie empatica si sa-i copii comportamentul. Insa, daca cu adevart vrei sa inchei acest lucru, ai putea pur si simplu sa faci pace, in primul rand cu tine, iar apoi cu cel care te-a jignit. Imbratiseaza-i sentimentele de frustare si nervi, dar nu-i raspunde in acelasi mod. Lasa-l sa-si descarce supararile, iar apoi ii poti spune ca nu a actionat cum trebuie.

Daca stai bine si te gandesti, jignirile celor din jur nici macar n-ar trebui sa te afecteze. Cu ce te ajuta daca apleci urechea la ceea ce zic ceilalti? Mentine-ti o pozitie sanatoasa si indiferenta fata de cuvintele urate pe care le adreseaza cei din jurul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *