Intrebarea de ce fumezi pentru orice fumator inseamna o intrebare capcana. Desi constientizeaza ca nu fac cel mai sanatos lucru posibil din viata lor deja sunt prinsi in mreje. Si este si greu sa admita faptul ca sunt acolo, captivi in ceea ce inseamna viciul fumatului. Nu, nu te voi convinge sa te lasi de fumat insa gandeste-te ca motivele pentru care fumezi ar putea tine de:

  1. Obiceiul de dupa masa. Este adesea unul din momentele placute, ca un desert de care nu se dezic. Insa la fel de usor poti sa iti scazi sansele de placere printr-un exercitiu simplu: spala-te pe dinti. Aroma pastei de dinti iti reduce din apetit si in plus tii cont si de un sfat pana la urma care te ajuta si nu este un compromis.
  2. Timpul petrecut in singuratate. Se stie ca singuratatea poate fi la fel de daunatoare ca si o boala. Poate ca nu este cazul tau insa cert este ca in singuratate te cuprinde plictisul si fara sa iti dai seama si lipsa de socializare ce aduce un plus de stres. Petrece mai mult timp in familie si cu prieteni si vei reduce din numarul de tigari pe zi. Pana la urma ai nevoie si de ceva care sa substituie nevoia ta de a fuma, sa iti tii mintea ocupata mereu.
  3. Insa de specificat ca prietenii fumatori nu vor face si altceva decat sa te influenteze si mai mult. Tine cont de cercul in care te invarti caci si acest lucru ar putea sa iti fie motivatie.
  4. Iti permiti libertate. Fumezi in masina, in casa peste tot si asta iti ofera „mana libera” sa continui. Impune un loc anume pentru fumat si daca iti va fi frig pe balcon sau te vei plictisi pana sa termini tigara o vie stinge si nu vei mai repeta figura prea curand. Avantajul va fi al tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *