Sunt lucruri pe care le faci in fiecare zi, lucruri de care nu iti dai seama pana la un anume punct. Devii astfel stresat de tot ce te inconjoara, devii un soi de marioneta ce urmeaza doar un curs banal al vietii. Descopera la ce anume sa fii atent.

  1. Razi, zambeste, chiar daca o faci fortat. Cand ai facut asta ultima data? In acest moment in corp se elibereaza endorfine, responsabile cu starea de bine, cele care anihileaza nivelul de stres prin diminuarea nivelului hormonilor de stres. Asa ca nu uita niciodata sa razi.
  2. Muzica potrivita. Se intampla sa asculti muzica atat acasa cat si la serviciu insa playlistul tau ar putea fi unul gresit. In incercarea de a face pe plac fiecarui personaj in parte din randul celor care cu care iti petreci timpul vei asculta o cu totul alta muzica decat ceea ce iti place. Muzica este si ea o terapie insa nu si cand iti induce starea de somn sau de iritatie. Alege in primul rand numai ceea ce iti place.
  3. Mizeria din jur pare sa fie si ea un motiv in plus pentru stresul tau. Iti amplifica stresul si ajunge sa fie cea care iti aminteste mereu ca mai ai ceva de facut. Desigur, va fi ca maimuta cu responsabilitate cand efectiv iti va accentua gandul ca inca mai ai ceva de facut si nu ai avut timp pentru asta. Prefera cel putin sa ai curatenie de ordin general, sa nu lasi vasele murdare spre exemplu.
  4. Nu ai parte de somn sau cel putin nu la nivelul la care ai avea nevoie. Minima orelor de somn inseamna in medie 6 ore asa ca lipsa acestui numar face ca starea de iritatie pe care o are sa se amplifice cu stresul ulterior.
  5. Esti dependent de ceva, ai vicii si nu ai libertatea de a alege sa faci sau nu anumite lucruri.

Tu ce motive de stres ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *