Parul, podoaba capilara si mandria mai ales a femeilor este cel care da batai de cap de multe ori. Prea rar, prea subtire, tern si fara stralucire mereu exista loc de mai bine. Dincolo de asta stiai ca parul contine foarte mult estrogen? Insa blondele sunt cele cu un nivel foarte ridicat al estrogenului. Iata cateva curiozitati despre parul uman:

  • Exista o legatura intre podoaba capilara si bolile de inima astfel ca cei care sunt predispusi sa cheleasca sunt cu un risc mai mare de a suferi si de boli de inima. Mai exact cu o diferenta de 80% studiile arata ca podoaba capilara poate fi un indice in acest sens.
  • Roscatele sunt cele mai sensibile la dureri. Focoasele asa cum le alinta unii fac fata cu greu unor situatii de durere si totodata reactioneaza mai greu la efectul analgezicelor.
  • Parul de pe fata creste cel mai repede. Daca un barbat nu s-ar barbieri toata viata sa barba sa ar putea ajunge la 9 metri.
  • Stiai ca pana si firul de par are speranta de viata? De la 3 la 7 ani mai exact.
  • Parul creste cel mai repede in corp si este urmat de maduva oaselor.
  • Un fir de par sustine o greutate de 100 de grame. Rezistenta acestuia il face sa se dezintegreze foarte greu si doar focul sa faca posibila degradarea acestuia in ritm alert. De altfel el rezista foarte bine. Femeile se bucura de diferite stiluri ale acestuia cand isi schimba culoarea parului pentru ca isi permit, parul fiind rezistent la compusi chimici.
  • Stiai ca in medie pierdem de la 60 pana la 100 de fire de par? Este normal insa sa se intample asta de vreme ce parul se regenereaza. Alte ori poate fi vorba de perioada de sarcina, de un dezechilibru hormonal, de alimentatia sau doar schimbarea anotimpului ca si motive pentru care parul cade mai mult decat de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *