Toata viata invatam. Trebuie doar sa ne dorim asta si sa fim deschisi la ce inseamna sa tii cont de tine. Mai cu seama pentru ca organismul este cel care iti arata sub o forma sau alta ce si cum ii place. Avem multe de invatat din toate punctele de vedere. Si in acelasi stil invata sa fii cu un psihic tare. Invata ca succesul vine in doze mici si trebuie sa merite, dar pentru asta ai nevoie de cateva aspecte de luat in seama:

Procesam informatiile mai bine cand totul vine spus ca o poveste. Este o teorie confirmata, pentru ca povestile sunt impresionante, pentru ca au etape bine stabilite.

In subconstient stiai asta. Nu este o glume ce o realitate. Subconstientul stie dinainte ce se va intampla si constientul il urmeaza. In egala masura stiai ca acesta reduce riscurile si alege calea spre cele mai mici riscuri.

Nu percepem timpul la fel. In functie de asteptarile pe care le avem in viata avem o viziune diferita a ceea ce inseamna trecerea timpului.

Pe principiul cine se scuza se acuza cu cat esti mai nesigur pe tine cu atat iti vei apara mai intens ideile si in ceea ce crezi.

Fenomenul de cai verzi pe pereti chiar exista; s-a confirmat ca mintea umana efectiv este distrata cel putin 30% din timp.

Nu sunt suntem noi de vina ci altii. Adesea preferam sa nu dam vina pe noi ci pe cei din jur sau pe situatie. Este de fapt vorba de atribuirea greselii.

Stiai ca poti sa iti amintesti 3 sau chiar 4 lucruri in acelasi timp?

Amintirile se reconstruiesc. Daca te vei gandi acum cum a fost prima intalnire cu persoana iubita pe baza a ceea ce ai trait pana acum vei avea tentinda de a atribui acelui moment tot felul de emotii si de stari cand de fapt lucrurile nu au fost astfel.

 

 

 

 

Un comentariu la „Cunoaste-te”
  1. Procesam mai bine atunci cand putem /credem ca putem face ceva ce nu e in zadar, asa ca povestile is precum o iluzie nu e neaparat in cuie sa procesam ceva ce doar auzim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *