Femeile dar si barbatii se confrunta adesea cu partea inestetica a grasimii de pe burta. Este partea care se „cosmetizeaza” cel mai greu insa nu si imposibil. Daca barbatii fac si asa zisa burta de bere femeile pot ramane cu burtica si dupa nastere. Cauzele sunt diverse si in functie de asta ar trebui sa ai in vedere:

  • Tranzitul intestinal greu. In acest caz se recomanda mai mult mancaruri usor de digerat, multe lichide. De asemenea imparte mesele in portii mici si dese. Insa pana la un program strict din acest punct de vedere efectele sunt mult mai vizibile daca in prealabil se apeleaza la o cura de detoxifiere.
  • Digestia proasta. Detoxifierea va ajuta si ea insa mai mult decat atat este atentia pentru ceea ce consumi. Din lista fructelor se mentioneaza in special consumul de kiwi, de papaya si ananas. Plus, nu combina prea multe tipuri de alimente la o masa. Clasica varianta de carne si garnitura cu cartofi prajiti? Total nesanatoasa. De fapt recomandarea nutritionistilor este ca niciodata sa nu amesteci proteina de origine animala cu carbohidrati simpli de la paine la cartofi sau orez.
  • Retentia de apa. Este si ea o cauza si de multe ori se elimina simplu. Cum faci insa sa te axezi in mod special pe burta? Conteaza si alimentatia desigur si pentru o vreme trebuie sa renunti la zaharuri, la patiserie. Opteaza pentru proteina din carne, peste si fructe si legume cu ceva seminte, cu nuci si migdale.

Nu exista slabire localizata. Desi vei incerca probabil si cu metode cosmetice totul trebuie sa tine de o uniformizare si de un echilibru. Pentru unii conteaza si gena de care au parte. Insa mai important ca toate este sa adopti un stil de viata sanatos si cand oferi organismului cele necesare grasimea nu va mai fi o problema.

Un comentariu la „Cum scapi de burtica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *