Categorii
Life and you

Cum m-am invatat ca un animal de companie este egal cu responsabilitate

Sa detii un caine sau o pisica ca si animal de companie inseamna se pare o mare responsabilitate insa nu iti dai seama de asta pana cand nu treci prin cazul in sine. Daca unii coreleaza ideea de animal de companie cu singuratatea, cu lipsa de prieteni si poate tocmai de aceea prezenta unui animal sa compenseze. In orice caz tine de o serie de greseli pe care trebuie sa ti le asumi sa nu le faci.

Cum mi-am dat seama ca nu ar trebui sa am un animal de companie. Nu aveam timp efectiv nici pentru tine ori unde sa mai pui si timpul dedicat pentru caine. Se cere scos la plimbare si nu foarte rapid. Si cand ti-e lumea mai draga atunci isi doreste sa se joace prin zapada. Tu, nervi.

Cat timp pleci la munca sau oriunde pleci si nu poti sa iti iei cainele sau pisica cu tine ai un nou motiv de ingrijorare. Pentru ca iti roade toate lucrurile din casa, strica decorul si face daune la propriu- o perdea cu fire trase nu mai poate trona la geam.Asa ca vin acasa si tip la el plin de nervi ca mi-a stricat totul. Dar in definitiv cine e de vina in ecuatie? El cauta joaca si efectiv ceva de facut in timp ce eu vinovat nu m-am gandit la nevoile acestuia.

Se trezeste noaptea mai ales in primele luni pana cand se obisnuieste cu casa, cu locul in care traieste si asa mai departe. Este destul de greu pentru ca somnul este decalat. La fel ca la un copil. Deci din nou iti trebuie timp. Poti trai asa? Nu trebuie sa sune ca o forma de a descuraja pe cei care au sau cei care isi doresc un animal de companie insa pana la pasul final trebuie sa fie determinare pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.