Parca suntem insetati de rau, de pesimism, de a citi numai despre povesti cutremuratoare. Si nu mai putem spune parca pentru ca se pare ca in stil concret chiar asta se intampla. Un exemplu elocvent vine de la rusi, cei care au decis sa publice numai stiri pozitive in una din zile.

Ce-i drept erau si vestiti pentru stilul lor agresiv, gen stirile de la ora 5 de la un celebru trust in Romania. Asa ca la un moment dat a fost clar ca o schimbarea avea sa aduca o scadere in prima faza la fluxul de cititori. Mare surprinza insa, se pare ca dupa o zi in care s-a publicat orice tip de stire sub forma pozitiva cititorii au avut o rata scazuta de 66%.

Nu ne place pozitivul caci nu avem nimic de apreciat. De ce ne-ar interesa ca se circula bine pe timp de iarna? Daca e bine nu ai griji insa parca te-ar interesa sa stii cum si ce s-a intamplat pe strazi daca ai drumul plecarii cine stie pe unde. Nu te intereseaza ca este cald daca nu afli si care iti sunt riscurile daca te plimbi prin soare. Cu alte cuvinte trebuie sa stii despre rau ca sa stii cum sa te feresti de asta. Doar ca interesul placut si crescut pentru asta face ca oamenii sa se imparta in categorii triste.

Unde se regaseste pozitivul in toata aceasta poveste? De ce nu avem educatia necesara pentru a aprecia tot ceea ce este pozitiv, hranindu-ne din asta? Pentru ca asa cum suntem invatati asa ajungem sa perpetuam ideea de negativ.

Un mai bun exemplu nici ca se putea. Asa cum si redactorul sef de la publicatia repectiva spunea se pare ca nimeni nu isi doreste stiri pozitive. Asta nu pare sa fie ceva interesant.

 

Un comentariu la „Culmea pozitivului- sa nu si-l doreasca nimeni”
  1. Este important sa detii optimism in tine si sa fii pozitiv. Te ajuta foarte mult psihic sa poti trece mai departe peste orice greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *