Pentru fiecare colt al casei igiena impune sa folosesti anumite produse. In stilul modern avem la indemana de toate si pentru orice. Nu ne gandim insa ca vaporii toxici din anumite produse ar putea sa te afecteze, sa  iti provoace sensibilitati si pe deasupra se pare ca si imunitatea unor bacterii iti da de cap.

In orice caz, pentru situatii de urgenta, pentru acele cazuri in care doresti sa schimbi totul pe stil natural sa spunem ai putea sa inlocuiesti detergentii cu diverse alte produse. Si ar putea fi vorba de:

  1. Otetul este ideal mai ales pentru curatarea sticlei de orice fel, fie geam fie pahare. Insa nu exagera cu continutul de otet si fa cantitati egala cu apa. Acesta poate si sa indeparteze mirosurile mai putin placute in special din frigider.
  2. Sarea poate absorbi instant petele de vin daca este cazul si mai cu seama se poate dovedi a fi un bun abraziv cand ai nevoie de spalat vase de orice fel.
  3. Rosiile pot fi cele care curata vasele din cupru, cele care au nevoie de curatare insa nu atat de profund cat sa le afecteze suprafata si calitatea.
  4. Restul de cafea, adica zatul este cel care se poate dovedi a fi acel abraziv de care ai nevoie. Are si proprietati cosmetice insa in bucatarie se poate dovedi a fi acel produs care te scapa de prea mult frecat in zonele unde spre exemplu s-a depus prea multa grasime arsa.
  5. Ca tot vorbeam de grasimea arsa in special grill-ul sau gratarele sunt o problema la curatare. Ideal ar fi a se curete la temperaturi mari si cu solutii foarte puternice. Insa si ceapa este ideala in acest sens astfel ca ti-ai dori sa freci pur si simplu zona cu ceapa decojita. Aciditatea sa isi spune cuvantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *