Am trecut de criza sau poate ca nici macar. O situatie de acest gen ne invata cat este de important sa ne pastram echilibrati in orice conditie de trai. Asadar si cand vine vorba de problemele financiare este clar ca trebuie sa ne pastram anumite limite. Si daca din asta reusim sa invatam ceva nou atunci cu atat mai bine.

Iata ce ar trebui sa dobandesti ca si experienta din ceea ce tine de criza financiara:

  1. Nu te indatora prea mult. Un grad prea mare de indatorare te duce la disperare cand nu vei mai face fata situatiei. Asadar, este important sa iti pastrezi si un plan de rezerva din punct de vedere financiar.
  2. Nu te avanta sa platesti. Stii cum e cu rabdarea si instinctul de a cumpara? Avem tendinta sa cumparam imediat un lucru din ideea in sine ca ne permitem. Pastreaza acest gand pe mai tarziu cand pretul chiar reflecta realitatea. Ce te costa sa mai astepti? Uneori chiar procente importante din ce inseamna un lucru.
  3. Munca e bratara de aur. Poate ca toata viata vei invata despre asta, asa cum este si normal pana la urma. Dar, mai cu seama acum, trebuie sa stii ca ai putea fi primul concediat. Se merge adesea pe metoda FIFO si anume first in, first out. Chiar daca nu este cazul tau spre exemplu nu uita ca ai putea fi cel lipsit de bonus sau de un statut anume cand la vremuri grele esti tocmai cel care nu se implica destul si merge pe ideea de „timpul trece, leafa merge”.
  4. Nu investi in ceea ce nu stii. Asta iti poate creste rata de insucces. La fel se intampla in orice domeniu, la fel se intampla si cand vine vorba de investitii in orice altceva si mai cu seama in a accepta un imprumut de la banca.
Un comentariu la „Criza, mama invataturii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *