Copilul perfectCopilul perfect

Dupa ce Hitler a urcat la putere, nazistii au inceput sa ia in considerare problemele de imagine care ar putea sa reiasa din faptul ca ar putea sa fie perceputi despre niste pungi pline de gunoi cu forma umana. Asa ca, pentru a oferi o imagine mai buna Reich-ului, Ministrul Propagandei Publice, Joseph Goebbels a inceput cautarea pentru un bebelus „perfect arian” pe care sa-l foloseasca intr-o campanie nationala care avea sa arate tuturor ce vor de fapt nazistii.

Dupa ce a petrecut cateva zile uitandu-se peste colectia sa de fotografii cu bebelusi trimise de diferiti oameni, Goebbels a gasit intr-un final poza unei fetite anoniome cu parul saten si ochii inchisi la culoare cu fata de ingeras. Intr-adevar, nu reprezenta idealul arian al parului blond si ochilor albastri, dar lui Goebbels se pare ca i-a placut foarte mult.

Ce s-a intamplat gresit? Fata copilului fara nume a aparut pe copertele de revista, vederi si material propagandist din toata Germania. Acest lucru a starnit atentia evreilor berlinezi Jacob si Pauline Levinsons, care au observat ca posterul pentru rasa superioara era fetita lor de sase luni, Hessy.

Se pare ca doar cu cateva luni in urma, parintii lui Hessy au mers la fotograful Hans Ballin pentru a-i realiza cateva poze; fotograful ii ura pe nazisti cu pasiunea lui Indiana Jones, dar si cu inteligenta si simtul umorului al lui Charlie Chaplin. Cand lui Ballin i s-a spus sa trimita fotografii pentru concursul lui Goebbels, i s-a parut foarte amuzant daca nazistii ar fi ales un copil evreu ca imagine pentru rasa perfecata, asa ca a trimis fotografia lui Hessy lui Goebbels, mana dreapta a lui Hitler.

Nazistii au decis in cele din urma ca alegerea cetatenilor ca modele pentru perfectiunea ariana la nimereala nu e neaparat cea mai buna idee, asa ca doar un an mai tarziu, l-au ales pe Werner Goldberg, care avea parul blond si ochii albastri ca fiind soldatul german ideal. De asemenea, era si pe jumatate evreu. Pentru o rasa despre care spuneau ca este inferioara, evreii cu siguranta erau considerati foarte frumosi de catre nazisti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *