http://www.mytex.ro/uploads/articles/344792/big/article_344792_1.jpgDaca am sta sa analizam fiecare produs in parte ne-am da seama ca nimic din ceea ce consumam si preferam nu este o alegere sanatoasa. In lumea moderna mai totul este plin de e-uri si substante ce nu ne fac bine insa toleram cum se poate. Daca la asta mai adaugam si criza pe care o facem fata de produsele ce aparent sunt expirate facem o risipa de alimente este cea care ne aduce la risipa.

Chiar daca pare usor ciudat si exagerat produsele expirate sau cel putin cand asta se spune pe pachetele lor sunt de fapt bune de consum daca stii sa faci o diferenta intre ele. Asa se faca fara sa tinem cont de termenul de expirare putem consuma in voie acele produse doar care nu arata semne de deteriorare. Iata cateva dintre ele:

  • Puiul este carnea care se deterioreaza cel mai repede asa ca se necesita un consum cat mai rapid dupa cumparare. Insa nu te alarma daca ti se pare ca are un iz aparte caci mai ales cand vine vorba de carnea refrigerata ambalajul ar putea fi cel care emana un miros aparte si nu carnea.
  • Testul oului este cel care iti denota daca este sau nu bun de consum caci termenul de expirare nu este cel care sa iti spuna mereu purul adevar. In acest sens Daca intr-un pahar cu apa oul va pluti inseamna ca este cum spune romanul clocit si trebuie sa il arunci.
  • Rosiile in schimb sunt cu atat mai bune cu cat sunt mai moi. Acestea fermenteaza in timp ce-i drept si nu se indica sa se consume cand deja arata semne de mucegai si au un miros usor de alcool.
  • Carnea de vita se pastreaza foarte bine chiar si dupa 6 saptamani, iar cand vine vorba de faina aceasta se pastreaza chiar si sase luni cu conditia sa nu aiba fluturi si urme vizibile de pastrare incorecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *